Zoekpictogram

Succes! EU onderzoek naar veetransport

News Section Icon Gepubliceerd op 24-6-2020

Er komt een Europese parlementaire enquête naar de misstanden bij veetransporten. Een grote meerderheid van het Europese Parlement (605 voor en 53 tegen) stemde hier vrijdag voor. Een groot succes waar wij met collega-organisaties hard aan hebben gewerkt én een belangrijke stap op weg naar een verbod op verre veetransporten.

Schapen op transport

Het is uitzonderlijk dat een parlementaire enquête wordt ingesteld. En het is voor het eerst dat dit zware middel wordt ingezet voor een onderzoek naar dierenleed. Een onderzoekscommissie van dertig Europarlementariërs zal onderzoek doen in de verschillende EU landen naar het dierenleed en de gebrekkige naleving van de dierenwelzijnsregels bij veetransport, zoals voldoende ruimte, water en rust. Binnen een jaar zullen ze hun bevindingen publiceren.

Samen met collega-organisaties en de Partij voor de Dieren hebben wij er alles aangedaan om Europese politici te overtuigen in te stemmen met de enquête. We zijn erg blij dat het onderzoek er nu komt.

Geert Laugs, directeur CIWF Nederland: “Uitputting, honger, dorst, verwondingen… Misstanden bij verre veetransporten zijn aan de orde van de dag. De overtuigende stemming in het EU Parlement laat zien dat er niet langer weggekeken wordt, maar het de hoogste tijd is voor actie. Dit onderzoek geeft hoop op een einde aan het vreselijke dierenleed bij verre veetransporten.”

Het belangrijke nieuws komt enkele dagen na de internationale actiedag tegen verre veetransporten, die wij op 14 juni voor de vijfde keer organiseerden. Duizenden mensen over de hele wereld kwamen in actie en spraken zich uit tegen het dierenleed bij verre veetransporten.

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).