Zoekpictogram

Ruim 6 miljoen legkippen in Nederland leven in krappe, overvolle kooien. Dicht op elkaar gepakt staan ze hun hele leven op draadgaas, komen nooit buiten en kunnen niet scharrelen of zelfs maar met hun vleugels fladderen. Ze hebben geen enkele ruimte om kip te zijn. Daarom voeren wij campagne voor een Nederlands verbod op kippenkooien.

Kooikippen in koloniehuisvesting
Kooikippen in koloniehuisvesting

Mede dankzij de campagnes van CIWF is de kale, klassieke legbatterij sinds 2012 verboden in de EU. Maar de iets ‘luxere’ varianten, de ‘verrijkte’ en de koloniekooi mogen nog wel. Ook in deze kooien leiden de kippen een ronduit troosteloos bestaan. Vanwege het hevige dierenleed schaft Duitsland alle kippenkooien af. Wij vinden dat Nederland dit voorbeeld moet volgen.

Jij kunt meehelpen door de petitie te tekenen. Wil je meer weten over kooikippen, lees dan ons rapport ‘De kooikip: kip zonder toekomst’.

Sinds haar oprichting voert CIWF actie tegen kippenkooien. Hieronder vind je een overzicht van eerdere acties en campagnes.

Lees meer

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).