Zoekpictogram

Sinds 1998 is Compassion in World Farming actief in Nederland. Sinds dat jaar voeren we in Nederland actief campagne tegen de vee-industrie en verbeteren we het welzijn van de landbouwdieren. We werken samen met andere dierenbeschermers en hun organisaties. We zijn onafhankelijk en 100% subsidievrij.

Campagnes

Hettydam
Demonstratie tegen legbatterijen in A'dam 1999

Onze eerste campagne in Nederland was de Europese campagne tegen legbatterijen. In 1998 voerden we in zo'n 40 Nederlandse steden actie tegen deze wrede kippenkooien. De campagne had succes: in 1999 besloot de Europese Unie dat de traditionele, kale legbatterijen na 1 januari 2012 verboden zijn in Europa.

Ook trokken we in 1998 met een grote mobiele tentoonstelling langs scholen en pleinen in Nederland. In deze vrachtwagen was een kalverkist en een niet van echt te onderscheiden legbatterij te zien. De tentoonstelling trok tienduizenden bezoekers.

Ook na 1998 zijn de Europese campagnes van Compassion in World Farming onze belangrijkste activiteit in Nederland. Je leest er meer over op de campagne pagina.

We werken samen

Compassion in World Farming werkt graag samen met andere dierenbeschermers en hun organisaties, alleen zó kunnen we successen behalen voor de dieren. In Europa werken we samen met collega-organisaties in bijna alle landen van de EU. In Nederland werken we in projecten samen met landelijke organisaties, met regionale en plaatselijke groepen en met individuele dierenbeschermers.

Wat maakt ons speciaal?

  • We zijn internationaal
  • We komen 100% op voor het welzijn van landbouwdieren
  • We komen op voor de dieren bij regeringen, internationale instellingen en grote, internationale bedrijven.

Wie betaalt ons?

Voor ons werk zijn we aangewezen op giften van mensen die de dieren een warm hart toedragen. We kunnen in Nederland  voor weinig geld effectief campagne voeren, omdat we deel uitmaken van een internationale organisatie. Giften aan Compassion in World Farming Nederland worden in Nederland besteed aan onze Europese campagnes.

Stichting Compassion in World Farming is in het Verenigd Koninkrijk erkend als een stichting (registratienummer: 1095050) en de boeken worden gecontroleerd door de Britse Charity Commission. Ook de jaarcijfers van het Nederlandse kantoor vallen onder deze gratis, verplichte controle die strenger is dan die van het Nederlandse CBF (Centraal Bureau Fondsenwerving).

Compassion in World Farming is door de belastingdienst erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling. Uw giften zijn -onder voorwaarden- aftrekbaar voor de belasting.

 

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).