Zoekpictogram

Een opmerkelijk leven

Peter Roberts voert actie tegen dierenleed
Peter Roberts voert actie tegen dierenleed

Onze oprichter Peter Roberts was een gewone man met een buitengewone visie. In een tijd waarin de veehouderij steeds meer werd geïndustrialiseerd, streefde Peter juist naar een wereld waarin de mensen op een duurzame en menselijke manier worden gevoed. 

Hij was een immens oprecht en bescheiden mens. Hij gebruikte zijn vaardigheden als spreker en campagnevoerder om veranderingen teweeg te brengen. Zijn successen veranderden de levens van miljarden landbouwdieren over de hele wereld. 

Een normale start

Peter leidde tot zijn veertigste een normaal leven. Hij had een gelukkige jeugd in Staffordshire en in de Tweede Wereldoorlog werkte hij als jonge man in dienst in het Verre Oosten. Na de dienst rondde hij de agrarische school af en werd hij een gelukkige melkveehouder.

Peter Roberts met zijn vrouw en kinderen
Peter Roberts met zijn vrouw en kinderen

Maar Peter werd ongerust over de manier waarop de veehouderij zich ontwikkelde na de Tweede Wereldoorlog. Als een spirituele man, voelde hij zich verbonden met alle levende wezens. Hij benaderde een aantal dierenwelzijnsorganisaties, maar zijn oproep om de vee-industrie aan te pakken bleef onbeantwoord.

In het begin van de jaren '60 koos Peter een bijzondere levensstijl. Hij besloot de rest van zijn leven te gaan strijden voor het verbeteren van het welzijn van landbouwdieren over de hele wereld.

Een beweging is geboren

In 1967 richtte Peter, samen met zijn vrouw Anna, Compassion in World Farming op vanuit hun huis in Hampshire. Na enkele jaren van hard en vastberaden werk ontstond een trouwe groep vrijwilligers en was Peter in staat om betaalde krachten aan te nemen. Van een kleine groep activisten groeide Compassion in World Farming uit tot een krachtige wereldwijde beweging. Telkens weer werden er nieuwe successen geboekt in de verbetering van het welzijn van de landbouwdieren.

Wil je meer lezen over Peter Roberts? Kijk dan op de Peter Roberts Tribute Fund website. 

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).