Search icon

Oog voor vis

Oog voor Vis - logo klein.png

‘Oog voor vis’ is onze nieuwste internationale campagne voor een beter vissenleven. Jij kunt meedoen. Stuur nu een protestmail naar landbouwminister Schouten en roep haar op een einde te maken aan de gruwelijke, onverdoofde slacht van vissen. 

Vissen hebben gevoel

Vissen zijn prachtige, intelligente dieren met gevoel en emoties. Ze kunnen samenwerken, zijn creatief, hebben uitgebreide sociale banden, zorgen voor hun jongen en communiceren op bijzondere manieren met elkaar. En wat heel belangrijk is: ze kunnen pijn voelen.

Zalm.jpg

Vissen kunnen pijn lijden

Toch behandelen we vissen heel anders dan andere dieren. Jaarlijks worden zo’n 3 biljoen (dat zijn duizend miljard) vissen gedood voor voedsel. De slacht is bijna altijd zonder verdoving; de dieren sterven meestal een langzame, zeer pijnlijke dood. Vaak stikken ze langzaam, bevriezen levend of worden bij bewustzijn opengesneden en van hun organen ontdaan.

Dorades in ijswater.jpg

 

Action Icon
Kom in actie voor de vissen

Roep landbouwminister Schouten op een eind te maken aan de pijnlijke, onverdoofde slacht van vissen. Stuur haar een protestmail!

Ik doe mee
3. Kom in actie voor de vissen

Undercoveronderzoek kwekerijen

De helft van de 3 biljoen vissen wordt gehouden in kwekerijen. In de winter van 2018 gingen wij undercover en filmden in verschillende Europese kwekerijen. Onze bevindingen zijn schokkend. Vissen, zoals de zeebaars, de dorade en de forel, die ook bij ons in de supermarkt liggen, leven onder vreselijke omstandigheden in overvolle kooien of betonnen tanks.

Dode vissen drijven tussen hun soortgenoten. Zieke dieren worden aan hun lot overgelaten. Na een kort leven vol stress in smerig water worden de dieren uiteindelijk op gruwelijke wijze onverdoofd geslacht.

Bekijk hieronder het onderzoek.