Zoekpictogram

Compassion in World Farming voert online actie! Als je meedoet met onze mail acties kun je heel snel en makkelijk opkomen voor de dieren. Bijvoorbeeld door Europa, of de Nederlandse regering, direct te mailen. Zo laat jij hen rechtstreeks weten wat je belangrijk vindt. Online actievoeren werkt!

Help de paling

Help de paling

Het gaat extreem slecht met de Europese paling en er is nog maar ongeveer 3% over van het aantal dat er in de jaren 70 zwom. De dieren zitten in overvolle kale bassins waarin vrijwel geen mogelijkheid is voor natuurlijk gedrag, zoals schuilen en eten zoeken. Er is veel stress en het risico op ziekte, verwondingen en sterfte is hoog.

Vooraanstaande internationale viswetenschappers van International Council for the Exploration of the Seas (ICES) slaan alarm en pleiten voor een algehele stop op de palingvangst. Help mee en teken de petitie!

Help de moedervarkens

Help de moedervarkens

In Nederland lijden ruim 1 miljoen moedervarkens een treurig en ellendig leven in dichte stallen. Gevangen in krappe kooien kunnen zij hun biggetjes niet de moederzorg geven die zij zouden willen. Daarom willen wij dat er een Nederlands verbod komt op het gebruik van kraamkooien. Help mee en teken de petitie!

Teken voor beter vissenwelzijn

Slacht van vissen klein.jpg

Doelloos rondjeszwemmen in veelal vervuild water, geen ruimte voor natuurlijk gedrag en een pijnlijke, vaak langzame dood… Het onderwater dierenleed in viskwekerijen is enorm. Daar moet nu verandering in komen.

 

De komende maanden werkt de Europese Commissie aan nieuwe wetgeving voor dierenwelzijn. Dit is een belangrijke kans om het welzijn van vissen te verbeteren.

Teken daarom nu de petitie en spreek je uit voor de vissen!

Kom in actie voor de koeien

Koe

Bij Parmezaanse kaas denken we aan een Italiaans kwaliteitsproduct dat met zorg en aandacht is gemaakt. Maar niets is minder waar. Achter deze populaire kaas schuilt een leven vol lijden voor honderdduizenden Italiaanse koeien. 

De Parmezaanse kaasproducenten moeten veel meer doen voor het welzijn van de koeien. Kom daarom nu in actie en stuur een e-mail!

Stop verre veetransporten

Schaap Nieuwsblok

Elk jaar worden er miljoenen Europese dieren op transport gesteld naar verre bestemmingen. In overvolle vrachtwagens en schepen zijn ze vaak dagenlang onderweg onder vreselijke omstandigheden. Roep de Europese Commissie op veetransporten naar verre landen buiten de EU te stoppen!

Toekomst zonder vee-industrie

Varken In Volle Stal Nieuwsblok

Als de coronacrisis één ding duidelijk maakt, is dat het van levensbelang is om anders met dieren om te gaan. ​Daarom roepen we de belangrijkste organisaties, waaronder de Verenigde Naties, de Wereldgezondheidsorganisatie en de Wereldbank op om te kiezen voor een gezonde toekomst en voor een einde aan de vee-industrie.​​ Help mee en teken de petitie!

Help de kooikip 

Help de kooikip

Nog altijd zitten in Nederland ruim 6 miljoen kippen opgesloten in krappe, overvolle kooien. Ze hebben geen enkele ruimte om kip te zijn. Vanwege het hevige dierenleed schaft Duitsland de kippenkooien af. Nederland moet nu volgen! Help jij mee? Teken dan nu de petitie aan de Tweede Kamer voor een verbod op kippenkooien.

Doe meer

Je kunt nog veel meer doen voor de dieren:

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).