Zoekpictogram

De impact van de vee-industrie op dier, mens en aarde

De vee-industrie is gericht op het zo goedkoop mogelijk produceren van vlees, melk en eieren. De dieren betalen hiervoor de prijs: hun leefruimte is zeer beperkt en hun welzijn wordt ernstig aangetast. Dieren leven in kale kooien of hokken en komen veelal nooit buiten.  

Bij biggetjes wordt hun krulstaartje afgebrand, kippen zijn zo doorgefokt dat ze vaak door hun poten zakken en kalfjes worden bij hun geboorte van hun moeder gescheiden en in hun eentje in een kooi gezet. Het zijn maar enkele voorbeelden van het grote dierenleed in de vee-industrie.  

Bovendien leidt de vee-industrie tot milieuvervuiling (denk aan stikstof), draagt het bij aan gevaarlijke klimaatverandering en biodiversiteitsverlies en vormt het een risico voor de gezondheid van mensen (onder andere door luchtvervuiling, antibioticaresistentie en dierziektes als Q-koorts die ook voor de mens schadelijk zijn). 

Lees alles over de nadelige gevolgen van de vee-industrie. 

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).