Search icon

Blog

News Icon 31-3-2020

Komt de volgende pandemie van de vee-industrie?

Een markt in China waar levende, wilde dieren werden verhandeld ligt aan de oorsprong van de corona-pandemie. Brengt de grootschalige, industriële veehouderij niet minstens net zo grote risico's met zich mee?

Lees meer
News Icon 12-12-2019

De jaren 20: Verandering op komst!

We staan op de drempel van een nieuw decennium. Meer dan ooit tevoren staat er de komende tien jaar veel op het spel, voor de toekomst van de mensen en de dieren op de aarde.

Lees meer
News Icon 13-11-2019

CDA landbouwbeleid laat boeren in de steek

Even leek het CDA op weg naar een koerswijziging. Dierenwelzijn in de veehouderij zou belangrijker worden dan export van vlees, melk en eieren, zo meldden de media vorige week. Die conclusie bleek echter al snel voorbarig.

Lees meer
News Icon 3-10-2019

Laat dieren weer dier zijn en boeren weer boer

In de media, op de snelwegen en in Den Haag was het nauwelijks te missen deze week. Tienduizenden boeren demonstreerden op het Malieveld om hun onvrede te uiten.

Lees meer
News Icon 19-9-2019

Helpt tapas het klimaat?

Wilt u iets doen voor het klimaat? Dan heb ik hier een gouden tip: organiseer een tapasavond! De campagne 'Iedereendoetwat.nl' laat de serieuze en bezorgde consument in de kou staan en zadelt hem op met de onzinnige tips.

Lees meer
News Icon 9-9-2019

Inkrimping veestapel: Coalitie laat D66 in de kou staan

De landbouwwoordvoerder van D66 noemt eindelijk man en paard: we moeten niet alleen overschakelen op kringlooplandbouw, maar óók de veestapel met de helft inkrimpen. De coaltie laat D66 echter in de kou staan.

Lees meer
News Icon 4-4-2019

Kalfjes kind van de rekening

Deze week kwamen opnieuw schokkende feiten en beelden uit de vee-industrie naar buiten. RTL nieuws kreeg boven water dat op maar liefst 1265 melkveehouderijen meer dan 1 op de 5 kalfjes binnen twee weken na de geboorte sterft.

Lees meer
News Icon 18-10-2017

Regeerakkoord: geen visie op voedsel

De vee-industrie eet de aarde leeg en schaadt het klimaat. Daarom moeten we minder vlees en meer plantaardig voedsel eten en overschakelen op een ander voedselsysteem.

Lees meer
News Icon 14-9-2017

Maatregelen geitenhouderij dringend nodig

Rond geitenhouderijen komt vaker longontsteking voor en jonge bokjes hebben in Nederland een gruwelijk leven. Dat bleek gisteren in de Tweede Kamer. Toch weigert de regering maatregelen te nemen.

Lees meer
News Icon 12-9-2017

Hoogste tijd voor time out in geitenhouderij

Sinds eind augustus zit de geitenhouderij in Gelderland 'op slot'. In navolging van Brabant besloot het provinciebestuur dat er geen nieuwe geitenbedrijven meer bij mogen komen en dat uitbreiding van bestaande bedrijven niet is toegestaan.

Lees meer