Zoekpictogram

Blog

News Icon 15-4-2024

Adema verdient steun in strijd tegen stront

De Nederlandse vee-industrie kampt met een gigantisch mestoverschot. Minister Adema stelt een plan voor, maar politieke weerstand dreigt een duurzame oplossing te dwarsbomen.

Lees meer
News Icon 5-1-2024

Stopt de Rabobank haar verslaving aan de vee-industrie?

Op mijn eerste werkdag van het nieuwe jaar besloot ik eens een frisse duik te nemen in de goede voornemens die de Rabobank, huisbankier van de Nederlandse vee-industrie...

Lees meer
News Icon 2-1-2024

Laat paling vol PFAS zwemmen

Niet alleen voor de paling, maar ook voor de consument zou het beter zijn als Nederland de palingvisserij zou verbieden: Nederlandse paling zit namelijk vol met PFAS. Toch mag er ook in 2024 nog gevist worden op de ernstig bedreigde paling.

Lees meer
News Icon 29-11-2023

Blijf strijdbaar en hoopvol

CIWF blijft vastberaden in de strijd voor een rechtvaardige en duurzame toekomst voor dieren in de veehouderij, ondanks politieke verschuivingen. Doe mee en steun de voortdurende strijd voor beter dierenwelzijn.

Lees meer
News Icon 16-11-2023

Campagnetijd: vergeten we dieren en stikstof?

De verkiezingscampagnes zijn een heel eind op stoom. De politici praten vooral over bestaanszekerheid en migratie, maar slaan een onderwerp dat komende decennia een grote invloed zal hebben op ons land bijna helemaal over: de crisis in de…

Lees meer
News Icon 8-11-2023

Met insecten als voer houd je de vee-industrie alleen maar in stand

Onlangs kondigden de Nederlandse insectenboer Protix en de Amerikaanse vleesgigant Tyson Foods een samenwerking aan. Maar welke risico's brengt dit met zich mee?

Lees meer
News Icon 12-10-2023

Samen staan we sterker!

CIWF werkt samen met mensen en organisaties die opkomen voor dieren, de natuur en de aarde. Dit doen we in Europa, in Nederland en in jouw omgeving.

Lees meer
News Icon 5-9-2023

Jouw stem telt voor miljoenen dieren

Niet alleen voor de mensen, maar ook voor honderden miljoenen inwoners van Nederland die we vrijwel nooit zien, staat er veel op het spel bij de verkiezingen in november. Ik heb het over de dieren in de vee-industrie.

Lees meer
News Icon 10-7-2023

Broodje bedreigde diersoort

Het zomerconcert van Jan Smit deze week in Harderwijk wordt opgeleukt met 5000 gratis broodjes bedreigde diersoort: broodjes paling.

Lees meer
News Icon 20-4-2023

Insectenkweek: lapmiddel voor falend voedselsysteem

Insectenkweek is big business, maar wil de consument het wel? Is het nodig en duurzaam, zoals de industrie suggereert, en is het diervriendelijk?

Lees meer
Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).