Search icon

Blog

News Icon 2-9-2020

Geen andere dieren in plaats van nertsen

Alle nertsenfarms moeten volgend jaar al dicht, maar wat gebeurt er met de lege stallen?

Lees meer
News Icon 3-7-2020

Een nieuwe pandemie, sensatie of nieuws?

Deze week berichtten de media over een nieuw virus dat rondwaart in de Chinese varkenshouderij en dat daar ook mensen heeft besmet. ‘Het is een potentiële pandemie’, koppen de kranten en roepen daarmee de kritiek van paniekzaaierij over zich af.

Lees meer
News Icon 11-6-2020

‘Gierbier’ geen ambassadeur voor kringlooplandbouw

In Brabant is een nieuw bier op de markt gebracht onder de naam 'Gierbier'. Een ingenieur van een mestverwerkingsfabriek laat het brouwen met restwater dat afkomstig is van de verwerking van de uitwerpselen en urine van varkens.

Lees meer
News Icon 30-4-2020

Corona bij nertsen, een potentiële tijdbom?

Dit weekend had ons eigen Brabant een wereldprimeur: het coronavirus werd aangetroffen in een industriële dierhouderij. Op twee nertsenbedrijven, met samen zo'n 20.000 nertsen, stierven dieren aan ziekteverschijnselen die leken op COVID-19,.

Lees meer
News Icon 31-3-2020

Komt de volgende pandemie van de vee-industrie?

Een markt in China waar levende, wilde dieren werden verhandeld ligt aan de oorsprong van de corona-pandemie. Brengt de grootschalige, industriële veehouderij niet minstens net zo grote risico's met zich mee?

Lees meer
News Icon 12-12-2019

De jaren 20: Verandering op komst!

We staan op de drempel van een nieuw decennium. Meer dan ooit tevoren staat er de komende tien jaar veel op het spel, voor de toekomst van de mensen en de dieren op de aarde.

Lees meer
News Icon 13-11-2019

CDA landbouwbeleid laat boeren in de steek

Even leek het CDA op weg naar een koerswijziging. Dierenwelzijn in de veehouderij zou belangrijker worden dan export van vlees, melk en eieren, zo meldden de media vorige week. Die conclusie bleek echter al snel voorbarig.

Lees meer
News Icon 3-10-2019

Laat dieren weer dier zijn en boeren weer boer

In de media, op de snelwegen en in Den Haag was het nauwelijks te missen deze week. Tienduizenden boeren demonstreerden op het Malieveld om hun onvrede te uiten.

Lees meer
News Icon 19-9-2019

Helpt tapas het klimaat?

Wilt u iets doen voor het klimaat? Dan heb ik hier een gouden tip: organiseer een tapasavond! De campagne 'Iedereendoetwat.nl' laat de serieuze en bezorgde consument in de kou staan en zadelt hem op met de onzinnige tips.

Lees meer
News Icon 9-9-2019

Inkrimping veestapel: Coalitie laat D66 in de kou staan

De landbouwwoordvoerder van D66 noemt eindelijk man en paard: we moeten niet alleen overschakelen op kringlooplandbouw, maar óók de veestapel met de helft inkrimpen. De coaltie laat D66 echter in de kou staan.

Lees meer