Zoekpictogram

Blog

News Icon 5-7-2021

Kapt Nederland met kooien?

Deze week beloofde de Europese Commissie officieel een eind te maken aan het gebruik van kooien in de veehouderij. Grijpt Nederland deze kans om de veehouderij uit het slop te halen?

Lees meer
News Icon 14-4-2021

Nieuw-Zeeland verbiedt vee-export, Europa moet volgen

Vandaag maakte de regering van Nieuw-Zeeland een belangrijk en dapper besluit bekend. De export van levend vee wordt stopgezet. Daarmee wordt honderdduizenden dieren een lange lijdensweg overzee bespaard.

Lees meer
News Icon 20-2-2021

Pangolins en pandemieën

Het is moeilijk een ander zoogdier te vinden waar meer op wordt gejaagd of wat meer betoverend is dan het schubdier alias de pangolin.

Lees meer
News Icon 18-2-2021

Nieuw rapport adviseert: Planten eten om de aarde te redden

Volgens schattingen van wetenschappers wordt 25% van het aantal soorten (dieren en planten) op aarde met uitsterven bedreigd.

Lees meer
News Icon 7-1-2021

2021: Hoop en kansen voor de dieren

Nu de vaccinatie is begonnen komt het einde van de coronapandemie in zicht en kunnen we de aandacht richten op die andere grote crises die de wereld bedreigen.

Lees meer
News Icon 2-9-2020

Geen andere dieren in plaats van nertsen

Alle nertsenfarms moeten volgend jaar al dicht, maar wat gebeurt er met de lege stallen?

Lees meer
News Icon 3-7-2020

Een nieuwe pandemie, sensatie of nieuws?

Deze week berichtten de media over een nieuw virus dat rondwaart in de Chinese varkenshouderij en dat daar ook mensen heeft besmet. ‘Het is een potentiële pandemie’, koppen de kranten en roepen daarmee de kritiek van paniekzaaierij over zich af.

Lees meer
News Icon 11-6-2020

‘Gierbier’ geen ambassadeur voor kringlooplandbouw

In Brabant is een nieuw bier op de markt gebracht onder de naam 'Gierbier'. Een ingenieur van een mestverwerkingsfabriek laat het brouwen met restwater dat afkomstig is van de verwerking van de uitwerpselen en urine van varkens.

Lees meer
News Icon 30-4-2020

Corona bij nertsen, een potentiële tijdbom?

Dit weekend had ons eigen Brabant een wereldprimeur: het coronavirus werd aangetroffen in een industriële dierhouderij. Op twee nertsenbedrijven, met samen zo'n 20.000 nertsen, stierven dieren aan ziekteverschijnselen die leken op COVID-19,.

Lees meer
News Icon 31-3-2020

Komt de volgende pandemie van de vee-industrie?

Een markt in China waar levende, wilde dieren werden verhandeld ligt aan de oorsprong van de corona-pandemie. Brengt de grootschalige, industriële veehouderij niet minstens net zo grote risico's met zich mee?

Lees meer
Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).