Search icon

Nieuws

News Section Icon Gepubliceerd op 24-9-2020

Varkensposters hangen in Den Haag!

Deze week hangen onze varkensposters in het centrum van Den Haag! Politici en medewerkers van het landbouwministerie worden op weg naar hun werk op opvallende wijze aangesproken om in actie te komen tegen kooien in de vee-industrie.

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 10-9-2020

Crowdfundingactie geslaagd!

De crowdfundingactie voor de videospot is geslaagd! In oktober zal onze aangrijpende spot een week lang in de grootste treinstations van Nederland te zien zijn.

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 27-8-2020

Crowdfunding: gezondheidsgevaar vee-industrie op mega videoschermen

Deze week zijn wij een nieuwe crowdfundingactie gestart. Ons doel: onze aangrijpende videospot over het dierenleed en het gezondheidsgevaar van de vee-industrie op megagrote schermen op de grootste treinstations van Nederland.

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 4-8-2020

Het verhaal van de forel

Wist je dat een forel vele malen scherper kan ruiken en proeven dan een mens? En dat het dier van kleur kan veranderen om op z’n omgeving te lijken?

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 30-7-2020

Frans burgerinitiatief voor de dieren

Goed nieuws uit Frankrijk: een uniek burgerinitiatief voor de dieren is van start gegaan. Onze Franse CIWF collega’s doen mee met journalisten, beroemdheden en vooraanstaande zakenmensen die gezamenlijk een beter leven voor de dieren eisen.

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 30-7-2020

Duitsland doet varkenskooien in de ban

Belangrijk nieuws van onze Duitse CIWF collega’s: de krappe kooien waarin zwangere moedervarkens vaak wekenlang moeten staan, worden verboden. Ook wordt het gebruik van kraamkooien voor moedervarkens met biggetjes aan banden gelegd.

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 16-7-2020

Nederlanders willen dat keurmerken beter met vissen omgaan

De meeste Nederlanders (78%) vinden dat viskeurmerken, zoals ASC en MSC, meer moeten doen om het welzijn van vissen te beschermen, onder andere in kwekerijen, bij de vangst van wilde vissen en bij de slacht.

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 9-7-2020

Film Speklab: bijzondere kijk in een varkensmegastal

Speklab, de documentaire van filmmaker Anne Minou van den Berg geeft een zeldzaam inkijkje in de Nederlandse varkenshouderij. Gefilmd op een megabedrijf waar 40.000 varkens leven, brengt Speklab (18 min) de kijker heel dicht bij de dieren.

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 24-6-2020

Succes! EU onderzoek naar veetransport

Er komt een Europese parlementaire enquête naar de misstanden bij veetransporten. Een grote meerderheid van het Europese Parlement (605 voor en 53 tegen) stemde hier vrijdag voor. Een groot succes!

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 22-6-2020

Jane Goodall spreekt over dieren en pandemieën

‘Als we de dingen niet anders gaan doen, is het gedaan met ons.’ Dat zei de wereldberoemde apenonderzoeker Dr. Jane Goodall op onze online conferentie over pandemieën,

Lees meer