Search icon

Nieuws

News Section Icon Gepubliceerd op 26-3-2020

5 vragen over COVID-19 en de dieren in de vee-industrie

De komst van het nieuwe coronavirus brengt veel onzekerheid en vragen met zich mee. Om je hier meer duidelijkheid over te geven, hebben we een aantal vragen en antwoorden voor je op een rijtje gezet.

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 24-3-2020

Stop verre veetransporten nú vanwege corona

Een verbod op veetransporten naar landen buiten de EU, beperking van de transportduur tot 8 uur en directe actie om de files aan landsgrenzen op te lossen en te voorkomen.

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 19-3-2020

Het probleem met paling

Je komt het dier regelmatig tegen op de menukaart in restaurants: paling. Maar achter dit ‘traditioneel Nederlandse product’ gaat veel dierenleed schuil en zelfs de overleving van de diersoort staat op het spel.

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 19-3-2020

Dank voor jouw steun aan de dieren. Ook nu.

Als team van CIWF Nederland willen wij onze supporters bedanken voor de aanhoudende steun en betrokkenheid.

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 12-3-2020

Crowdfunding geslaagd!

De crowdfundingactie voor de varkensposters is geslaagd! Met €8.167,- zijn we zelfs over het doelbedrag van €7.500,- heengegaan.

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 9-3-2020

Crowdfunding: varkensposters in Den Haag

Wij zijn gestart met een crowdfundingactie. Ons doel is om het centrum van Den Haag vol te hangen met onze opvallende varkensposter. Zo kan geen enkele politicus meer om onze boodschap heen kan: Nederland wil geen kooien, het is tijd voor actie!

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 27-2-2020

Overheid past ‘Iedereen doet wat’ campagne aan

De ‘Iedereen doet wat’ campagne die de overheid enkele maanden geleden lanceerde, moet Nederlanders aansporen het klimaat te helpen. Maar over minder vlees eten – noodzakelijk om het klimaat te redden – werd met geen woord gerept.

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 27-2-2020

Actie voor Duitse moedervarkens

Op 14 februari zou Duitsland stemmen over een schokkend wetsvoorstel om moedervarkens nog jarenlang in illegale, krappe kooien te kunnen houden. Samen konden we de druk zo hoog opvoeren dat de Duitse politici de stemming hebben uitgesteld.

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 27-2-2020

Slowakije stopt met kippenkooien

Slowakije maakt een einde aan het gebruik van kooien voor legkippen vanaf 2030. De Slowaakse landbouwminister en de eiersector hebben een memorandum ondertekend. Een geweldige stap voor de dieren en een voorbeeld voor de rest van Europa!

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 27-2-2020

10 redenen om geen zalm te eten

Zalm is de meest gegeten vis in Nederland. Maar wat veel mensen niet weten, is dat er vreselijk veel dierenleed kleeft aan dat pakje zalm in de supermarkt.

Lees meer