Zoekpictogram

Nieuws

News Section Icon Gepubliceerd op 13-6-2024

Wereldwijde actiedag tegen verre veetransporten

Miljoenen dieren lijden op gruwelijke veetransporten! 🇬🇧 Verbiedt ze al, nu Europa aan de beurt! Doe mee met de internationale actiedag op 14 juni. Deel onze video & help dierenleed te stoppen!

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 3-6-2024

Podcast: Alles voor de vis

In podcastdocumentaire ‘Alles voor de vis’ van NPO Radio 1 legt onze campagneleider vissenwelzijn Annemarie Brijder uit waarom viskweek allesbehalve duurzaam is. Het is geen oplossing voor overbevissing, zoals vaak beweerd wordt, maar leidt…

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 23-5-2024

Stem voor een diervriendelijker Europa

Op 6 juni zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. Die zijn heel belangrijk, want de Europese Unie maakt wetten en regels die in heel Europa gelden. Die regels zijn er niet alleen voor mensen, maar ze zijn ook van groot belang voor de…

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 23-4-2024

Massaal dierenleed: voor het eerst alle gevangen vissen geteld

Jaarlijks sterven tussen 1,1 en 2,2 biljoen vissen door vangst. Vangstmethoden veroorzaken ernstig leed en voeden viskwekerijen, waar 440 wilde vissen sterven voor 1 zalm. Dit dierenleed en voedselverspilling tonen de noodzaak voor betere…

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 4-4-2024

Laat je horen voor de octopus

Op de Canarische eilanden zijn er plannen voor de eerste octopuskwekerij ter wereld. Jaarlijks zullen daar een miljoen octopussen in kale bakken worden opgesloten. Een nachtmerrie voor deze hyperintelligente, gevoelige dieren.

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 27-3-2024

In actie voor de paling in winkelcentra

De paling is een geweldig fascinerend dier, maar hij wordt ernstig met uitsterven bedreigd. Als we nu niet in actie komen, kunnen we het dier voor altijd verliezen, waarschuwen wetenschappers. Daarom is onze videospot over paling deze week te…

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 18-3-2024

Start rechtszaak tegen kooien

Groot nieuws: vandaag stappen we naar de rechter! Niemand minder dan de Europese Commissie wordt uitgedaagd, want zij komt haar beloftes voor de dieren niet na.

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 5-3-2024

Posters voor de dieren in Den Haag

Het is zover! Deze week zijn onze posters en videospots in het centrum van politiek Den Haag te zien. Met aangrijpende beelden roepen wij de politici op de miljoenen dieren in de vee-industrie niet te vergeten.

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 2-1-2024

Actie tegen octopuskweek op Canarische Eilanden

Octopuskwekerij op Canarische Eilanden bedreigt dieren en milieu. Octopussen zijn intelligente, gevoelige dieren die opgesloten zouden worden in kale bakken. CIWF roept op tot actie en stuurt een protestmail naar de Canarische autoriteiten.

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 2-1-2024

Laat paling vol PFAS zwemmen

Niet alleen voor de paling, maar ook voor de consument zou het beter zijn als Nederland de palingvisserij zou verbieden: Nederlandse paling zit namelijk vol met PFAS. Toch mag er ook in 2024 nog gevist worden op de ernstig bedreigde paling.

Lees meer
Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).