Search icon

Nieuws

News Section Icon Gepubliceerd op 24-6-2020

Succes! EU onderzoek naar veetransport

Er komt een Europese parlementaire enquête naar de misstanden bij veetransporten. Een grote meerderheid van het Europese Parlement (605 voor en 53 tegen) stemde hier vrijdag voor. Een groot succes!

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 22-6-2020

Jane Goodall spreekt over dieren en pandemieën

‘Als we de dingen niet anders gaan doen, is het gedaan met ons.’ Dat zei de wereldberoemde apenonderzoeker Dr. Jane Goodall op onze online conferentie over pandemieën,

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 22-6-2020

Wereldwijde actie tegen verre veetransporten

Op 14 juni organiseerden we voor de vijfde keer de internationale actiedag tegen verre veetransporten. In 36 landen over de hele wereld spraken mensen zich uit tegen het vreselijke dierenleed.

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 9-6-2020

Internationale actiedag: stop verre veetransporten

Aanstaande zondag, 14 juni, organiseren we voor de vijfde keer de internationale actiedag tegen verre veetransporten. Over de hele wereld komen mensen in actie om aandacht te vragen voor het vreselijke dierenleed.

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 26-5-2020

Succes! Verre veetransporten opgeschort

Landbouwminister Schouten stelt vanaf vandaag paal en perk aan verre veetransporten naar landen buiten de Europese Unie. Geweldig nieuws voor duizenden Nederlandse dieren.

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 19-5-2020

11 organisaties vragen minister om einde aan kooien

Vandaag roepen wij samen met 10 collega-organisaties landbouwminister Schouten per brief op zich in te zetten voor een einde aan het gebruik van kooien in de veehouderij.

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 12-5-2020

Rapport: Volgende pandemie uit de vee-industrie?

De volgende pandemie kan uit de vee-industrie komen, waarschuwen wetenschappers. De huidige vee-industrie, waar duizenden dieren op elkaar gepropt zitten onder onhygiënische omstandigheden, vormt een groot risico voor de gezondheid van dieren…

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 11-5-2020

Actie: toekomst zonder vee-industrie

Als de coronacrisis één ding duidelijk maakt, is dat het van levensbelang is om anders met dieren om te gaan. De handel in wilde dieren en de markten waar ze verkocht worden, moeten aan banden worden gelegd.

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 7-5-2020

Moeders in beeld

Aanstaande zondag is het Moederdag. Daarom besteden wij de komende dagen extra aandacht aan de moederdieren.

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 9-4-2020

Posteractie uitgesteld vanwege corona

Enkele weken geleden sloten we onze crowdfundingactie voor varkensposters met groot succes af. Helaas hebben we in verband met het nieuwe coronavirus de postercampagne moeten uitstellen.

Lees meer