Search icon

Nieuws

News Section Icon Gepubliceerd op 23-4-2019

Crowdfundingactie geslaagd!

De crowdfundingactie voor de posters is geslaagd! Met € 17.329,50 zijn we zelfs over het doelbedrag van €15.000,- heengegaan! Dat betekent dat we meer dan 100 posters op treinstations kunnen hangen.

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 18-4-2019

10 fascinerende feiten over de kip

Wist je dat de kip de meest voorkomende vogel op aarde is? Met 21 miljard zijn er bijna drie keer zoveel kippen als mensen. Toch weten veel mensen maar weinig van kippen. Het is tijd dat we de kip eens beter leren kennen.

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 26-3-2019

Crowdfunding voor posters op treinstations tegen dierenleed in kooien

We zijn van start gegaan met een nieuwe crowdfundingactie voor een postercampagne tegen het gebruik van kooien in de vee-industrie. Het doel is om onze aangrijpende poster van een moedervarken op treinstations door heel Nederland te hangen.

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 18-2-2019

Mijlpaal: half miljoen handtekeningen tegen kooien

Het Europees burgerinitiatief tegen het gebruik van kooien in de veehouderij heeft een belangrijke mijlpaal bereikt: dit weekend werd de 500.000ste handtekening gezet.

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 5-2-2019

Ontroerende film over varkens in première

Vandaag gaat op deze website de korte film M6NTHS online in première, ter gelegenheid van de start van het Chinese jaar van het varken. M6NTHS (12min) is geheel uit het oogpunt van een opgroeiend biggetje gefilmd.

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 29-11-2018

Undercoveronderzoek toont gruwelen Europese viskwekerijen

Vandaag publiceren we een nieuw undercoveronderzoek naar het dierenleed in Europese viskwekerijen. Het toont de erbarmelijke leefomstandigheden en de pijnlijke slacht van zeebaarzen, dorades en forellen in kwekerijen in Frankrijk en Griekenland.

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 22-11-2018

Supervarken in Nijmegen

Afgelopen dinsdag is het immense kunstwerk ‘Ode aan het varken’ van kunstenares Jantien Mook in Nijmegen gearriveerd. Het symbool van onze campagne tegen kooien in de veehouderij staat nu op Plein 1944, middenin het centrum!

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 15-11-2018

Crowdfundingactie afgesloten

De crowdfundingactie voor het rondreizend kunstwerk van het varken is afgesloten. Onze supporters doneerden 8379 euro.

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 22-10-2018

Crowdfundingactie: supervarken door heel Nederland

Dinsdag is onze nieuwste crowdfundingactie van start gegaan. Ons doel is om het reusachtige kunstwerk van een springend varken op verschillende plekken door heel Nederland te laten zien.

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 8-10-2018

Onthulling kunstwerk startsein Burgerinitiatief

Op dinsdag 9 oktober onthult actrice Miryanna van Reeden het kunstwerk ‘Ode aan het varken’ van kunstenares Jantien Mook in Amsterdam.

Lees meer