Search icon

Nieuws

News Section Icon Gepubliceerd op 22-8-2019

VIDEO: Evolutie en een einde aan kooien

Tsjechische kunstenaars maakten voor onze Stop de kooien campagne een prachtige animatievideo. Ze lieten zich inspireren door de evolutie van het leven op aarde.

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 8-8-2019

Konijnen houden, zo kan het ook!

In de Europese vee-industrie leven jaarlijks ongeveer 120 miljoen konijnen. Bijna allemaal (94%) zitten ze opgesloten in krappe kooien. Ze staan hun hele leven op draadgaas dat in hun pootjes snijdt en zullen nooit buiten huppelen of een hol…

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 7-8-2019

Springend reuzevarken in Delft

Vanaf vandaag is het reusachtige kunstwerk ‘Ode aan het varken’ van kunstenares Jantien Mook aan de Korftlaan in Delft te zien. Het springende varken is het symbool van onze Stop de kooien campagne.

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 22-7-2019

Nieuw onderzoek: kalfjes in kooien

Europese kalfjes worden vrijwel direct na hun geboorte weggehaald bij hun moeder en in hun eentje opgesloten in een hok of kooi.

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 4-7-2019

Dolf Jansen onthult kunstwerk supervarken

Cabaretier Dolf Jansen onthulde afgelopen dinsdag het reusachtige kunstwerk Ode aan het varken op het Museumplein in Amsterdam. Het prachtige beeld van kunstenares Jantien Mook is het symbool van onze campagne tegen kooien. Dolf riep op voor…

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 20-6-2019

Wereldwijde protesten tegen veetransport

Afgelopen vrijdag op 14 juni was de vierde internationale actiedag tegen verre veetransporten. Wij reden de hele dag door Nederland met levensgrote videoschermen waarop beelden van verre veetransporten te zien waren.

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 30-5-2019

1 miljoen handtekeningen voor EU burgerinitiatief tegen kooien

Vandaag is de miljoenste handtekening gezet onder het Europees burgerinitiatief voor een verbod van kooien in de veehouderij ‘Stop de kooien’. Ruim 120.000 handtekeningen daarvan kwamen uit Nederland.

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 16-5-2019

Supervarken in Leiden

Gisteren is het reusachtige kunstwerk ‘Ode aan het varken’– het symbool van onze campagne tegen kooien - in Leiden onthuld. Het 4 meter hoge springende varken van kunstenares Jantien Mook werd onthuld door Marianne Thieme.

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 16-5-2019

Stop de kooien-actieteam op festival

Afgelopen weekend stond ons enthousiaste actieteam van vrijwilligers op het Funky Vegan Festival in de buurt van Amsterdam. Daar verzamelden ze honderden handtekeningen voor het Europees burgerinitiatief tegen kooien in de veehouderij.

Lees meer
News Section Icon Gepubliceerd op 8-5-2019

Posters tegen kooien in de veehouderij op treinstations door heel Nederland

Deze week is op treinstations door heel Nederland het ernstige dierenleed te zien dat kooien in de veehouderij veroorzaken. Op onze aangrijpende poster is een Nederlands moedervarken in een kraamkooi te zien.

Lees meer