Zoekpictogram

In de Europese veehouderij leven jaarlijks honderden miljoenen dieren in kooien. Ze zitten ofwel hun hele leven, ofwel een groot deel van hun leven achter tralies. Ook in Nederland. Het dierenleed is schrijnend. Daarom voeren wij campagne voor een einde aan het gebruik van kooien in de veehouderij.

Dieren in kooien

Samen met meer dan 150 organisaties uit heel Europa zijn wij het Europees burgerinitiatief ‘Stop de kooien’ gestart. Op 12 september 2019 sloot het burgerinitiatief met een overweldigend succes: meer dan 1,5 miljoen Europeanen zetten hun handtekening. Lees meer.

Wij lobbyen en voeren actie bij nationale en Europese overheden en organiseren uitgebreide publieksacties. Zo toerden we maandenlang door het land met het kunstwerk ‘Ode aan het varken’ van Jantien Mook om aandacht te vragen voor het dierenleed in de kooien.

Stop De Kooien Flag With Pig
Kunstwerk ‘Ode aan het varken’ van Jantien Mook is symbool voor onze campagne tegen kooien.
ECI End The Cage Age Dutch Railway Posters May 2019 Photo CIWF 06
Dankzij de steun van onze donateurs hingen onze actieposters op treinstations door heel Nederland.
Pamela Anderson
Pamela Anderson steunt onze campagne en laat zich opsluiten in een kooi.

 

Kom in actie

Ook jij kunt meehelpen tegen kooien. Teken de petitie gericht aan landbouwminister Schouten voor een verbod op:

Lees meer

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).