Zoekpictogram

Welke dieren leven in de vee-industrie?

Van kippen, varkens en koeien tot vissen en kalkoenen, er worden jaarlijks miljarden dieren gehouden voor hun vlees, melk of eieren in de wereldwijde vee-industrie. Leer alles over deze dieren. 

Hoe leven dieren in de vee-industrie?

Dieren in de vee-industrie leven vaak in krappe, onhygiënische kooien, hokken of waar ze vrijwel geen ruimte hebben voor hun natuurlijke gedrag. De meeste dieren komen nooit buiten. Er is veel stress en het risico op ziekte en verwondingen is groot.Kippen worden gehouden in overvolle kooien waarin ze hun vleugels niet eens kunnen spreiden. Moedervarkens worden vastgezet tussen stalen stangen waarin ze nauwelijks kunnen omdraaien, laat staan hun eigen biggen voeden. Koeien worden zwanger gemaakt voor hun melk en hun kalfjes worden direct na de geboorte bij hen weggehaald om vetgemest te worden.

Dierenwelzijnsproblemen

De dieren ervaren vaak stress, pijn en angst en hebben vrijwel geen ruimte voor natuurlijk gedrag. Ook worden sommige dieren in de veehouderij onderworpen aan pijnlijke ingrepen zoals castratie van biggen, onthoornen van koeien, snavelbranden bij kippen en kalkoenen of het afbranden van staarten bij biggen. Lees alles over de welzijnsproblemen in de vee-industrie.

De dieren in de vee-industrie

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).