Zoekpictogram
Stop de konijnenkooien

De Europese vee-industrie produceert elk jaar 112 miljoen konijnen voor hun vlees. Die leven bijna allemaal in krappe draadgazen kooien. De konijnen, die van nature in groepen leven en graag graven, springen en huppelen, zitten vaak helemaal alleen in een kooi waarin ze niet eens rechtop kunnen staan.

De konijnenkooien veroorzaken enorm veel dierenleed. Ze lijken nog het meest op de kale legbatterij, die Europa al in 1999 verbood, omdat ze schadelijk is voor het welzijn van de kippen.

Nu is het tijd om ook de konijnenkooien af te schaffen. 

In de komende jaren voert Compassion in World Farming in de EU actie tegen álle kooien in de veehouderij. Kooien zijn het symbool van de vee-industrie. Ze gebruiken dieren als dingen en maken een industrie mogelijk die niet gezond is: niet voor de dieren, niet voor mensen en niet voor de aarde.

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).