Zoekpictogram

Elk jaar worden in de Europese Unie miljarden jonge kippen gefokt, vetgemest en geslacht voor hun vlees. Deze vleeskuikens (ook wel ‘plofkippen’ genoemd) zitten dicht op elkaar in volle stallen. Ze groeien zó snel dat hun poten het gewicht vaak niet meer kunnen dragen. Deze kuikens worden nooit volwassen, want al na 6 weken wegen ze meer dan 2 kilo en dan worden ze naar het slachthuis gebracht. Lees meer over de welzijnsproblemen bij vleeskuikens.

Vleeskuikens in volle stal
Soms zitten er wel 50.000 kippen in één stal

Natuurlijk laat Compassion in World Farming deze slachtoffers van de vee-industrie niet in de steek! Dankzij onze campagne voerde de Europese Unie in 2005 voor het eerst speciale regels in voor het welzijn van vleeskuikens. Dat was een flinke stap vooruit, maar de regels moeten beter. Er moet een eind komen aan het selectief fokken voor een snellere groei en de kuikens moeten meer ruimte en een uitloop naar buiten krijgen. Daarnaast vragen we aan supermarkten vlees te gaan verkopen van kuikens die langer blijven leven, langzamer groeien en een beter leven hebben. Zonder pijn aan de poten en met meer ruimte.

Lees meer

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).