Zoekpictogram

Als een varken moeder wordt, is ze al lang voor de bevalling druk in de weer. Ze gaat op zoek naar een geschikte, beschutte plek en bouwt een groot, warm nest van gras, stro en ander materiaal dat ze kan vinden. Ze verzorgt en beschermt haar biggetjes toegewijd en ‘zingt’ daarbij vaak zachtjes. De kleintjes leren het geluid van hun moeder  herkennen. Na enkele dagen stimuleert de moeder de biggen om ook kennis te maken met de ander dieren uit de groep. De jonge varkens zijn erg speels en nieuwsgierig.

In de vee-industrie is geen enkele ruimte voor deze moederzorg. Maar het kan ook anders. Kijk naar de prachtige beelden die we maakten op een biologische boerderij in Engeland van een moedervarken dat voor het eerst moeder wordt.

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).