Zoekpictogram

We willen dat Europa een speciale wet invoert om koeien te beschermen.

Campagne ‘Supporting Better Dairy’

Staatssecretaris Dijksma neemt Valentijnskaart in ontvangst
Mevr. Dijksma neemt Valentijnskaart in ontvangst

We werken samen met onze collega’s van WSPA en ijsmerk Ben & Jerry’s om aandacht te vragen voor het welzijn van Europese melkkoeien. Op Valentijnsdag 2013 bezorgden we Nederlandse politici een grote Valentijnskaart. Staatssecretaris Dijksma van landbouw beloofde toen bij de EU te pleiten voor het invoeren van welzijnsregels voor melkkoeien. Bijna 300.000 mensen in Europa gaven een beetje liefde aan onze Europese melkkoeien door de Supporting Better Dairy petitie tekenen.

Roadshow

Roadshow

Onze campagne ging in maart 2012 van start met een roadshow op de Dam in Amsterdam en, 2 dagen later, op de Place Trocadero in Parijs. Voorbijgangers lieten zien massaal de voorkeur te geven aan melk van koeien die ’s zomers naar buiten kunnen. Dat was ook de uitkomst van een opiniepoll die we voorafgaand aan de roadshow in Nederland en andere Europese landen lieten uitvoeren.

Film

In december 2012 presenteerden we een undercoverfilm over de Europese melkveehouderij. Onze onderzoekers filmden op 52 bedrijven in drie belangrijke landen: Duitsland, Denemarken en Spanje. Wat ze zagen was schokkend: In Duitsland staan veel koeien altijd binnen en in de stal staan ze vaak zelfs aangebonden. In Spanje worden koeienstaarten geknipt waardoor de dieren zich niet kunnen verweren tegen lastige vliegen. In alle landen zagen ze de pijnlijke gevolgen van de hoge melkgift en vaak slechte huisvesting. Uit onderzoek weten we dat dit ook in andere landen, waaronder Nederland, voorkomt.

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).