Zoekpictogram

Wat eet jij?

Bijna alle eieren, vlees- en zuivelproducten in Nederlandse supermarkten en slagerijen komen uit de vee-industrie. Uit onvrede met het dierenleed in de vee-industrie besluiten steeds meer mensen geen vlees en/of andere dierlijke producten meer te eten. Dat is een duidelijke en goede keuze, die helpt dierenleed en andere problemen die veroorzaakt worden door de grootschalige veehouderij tegen te gaan. 

Maar wat te doen als je wel vlees, melk of eieren wilt eten? Gelukkig zijn er ook diervriendelijkere producten: eieren, vlees- en zuivelproducten die geproduceerd zijn met méér respect voor het welzijn van dieren. Dat betekent bijvoorbeeld dat de dieren:

  • Naar buiten kunnen
  • Strooisel of stro hebben om op te liggen en in te wroeten
  • Geen pijnlijke lichamelijke ingrepen ondergaan
  • Gezond voer krijgen, zonder onnodige medicijnen
  • Natuurlijk gedrag kunnen vertonen

Vind jij dierenwelzijn belangrijk? Kies dan voor diervriendelijkere producten. Je herkent deze producten aan de aanwezigheid van keurmerken.  

Lees meer

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).