Zoekpictogram

News Section Icon Gepubliceerd op 5-11-2023

Compassion in World Farming Nederland bestaat vandaag 25 jaar! Dankzij de steun van onze supporters komen wij al 25 jaar in actie voor de dieren in de vee-industrie. En daarvoor willen wij alle donateurs, vrijwilligers en supporters heel hartelijk bedanken!

De afgelopen 25 jaar is er heel erg veel gebeurd. Van demonstraties tegen legbatterijen tot mondiale acties tegen verre veetransporten en een tournee door Nederland met een opblaasbare reuzenvis. Voor ons jubileum hebben we hieronder een selectie gemaakt van enkele hoogtepunten uit de afgelopen 25 jaar. En samen met onze supporters gaan natuurlijk wij op volle kracht door met onze strijd voor een beter leven voor de miljarden dieren in de vee-industrie.

1998

1998 CIWFs first action in Holland April 1998
Onze eerste actie in Nederland. Voor het ministerie van Landbouw tekenden Kamerleden onze petitie tegen legbatterijen. Hetty de kip, mascotte van deze Europese campagne, kijkt toe.

1998

1998 Fototentoonstelling
Met een grote vrachtwagen, waarin een echte legbatterij (met heel gelijkende namaakkippen) te zien was, trokken we door Nederland om iedereen te laten ervaren hoe dieren in de vee-industrie leven. De tentoonstelling was 36 dagen te zien op pleinen en bij scholen.

2002

vrachtwagen vol knuffels voor de Europese ministers van landbouw
Supporters van CIWF verzamelden een vrachtwagen vol knuffels voor de Europese ministers van landbouw, als protest tegen verre veetransporten. Tijdens een vergadering in Brussel ontvingen de ministers een speelgoedvrachtwagen met knuffels uit hun land. Op de foto de Nederlandse minister Veerman. De knuffels die over waren gingen daarna naar kindertehuizen in Roemenië.

2009

Euro de koe
In dit jaar trok ‘Euro de koe’ door Nederland. Het was een protest tegen Europese subsidies voor veetransporten naar landen buiten Europa. De subsidies verdwenen, tegen de transporten blijven we strijden.

2013

Stro Varken Actie
In één week tijd stuurden onze supporters meer dan 1000 enveloppen met stro naar de staatssecretaris van Landbouw. Onze boodschap was duidelijk: als varkens stro krijgen in hun hok is de kans op staartbijten veel kleiner, waardoor het afknippen van biggenstaarten kan stoppen.

2013

Hope in Amsterdam 2013
Hope, een huizenhoog opblaasvarken maakte furore op de Dam in Amsterdam, net als in andere Europese hoofdsteden. Met de campagne vroegen we om betere leefomstandigheden voor varkens. De actie in Amsterdam haalde de pers in heel de wereld. We zagen zelfs foto’s in Japanse kranten!

2015

2015 Trein Campagne Kooien
Onze eerste crowdfundingsactie in Nederland. Dankzij gulle giften van onze donateurs konden we op billboards op meer dan 100 treinstations aandacht vragen voor het lijden van konijnen in de veehouderij. In Europa gaat het om tientallen miljoenen dieren die hun dagen slijten in veelal krappe kooien.

2016

Klonen Rutte 2015
Een spectaculaire actie op het Plein in Den Haag. Voor het Torentje demonstreerden 40 ‘klonen’ van Mark Rutte tegen het klonen van dieren voor de veehouderij. Een techniek die hen nóg sneller laat groeien, of nóg meer melk laat geven, met nóg meer dierenleed tot gevolg.

2016

Kaarsen Actie Strand Veetransport
We startten met de eerste mondiale actiedag tegen verre veetransporten. In Nederland staken we op het strand 7000 kaarsen aan ter nagedachtenis aan de 70.000 dieren die enkele jaren eerder op dezelfde dag tijdens een veetransport op zee om het leven waren gekomen.

2018

2018 Ode aan het varken
In dit jaar startten we onze grootste campagne ooit: het Europese burgerinitiatief "End the Cage Age - Stop de Kooien", dat de Europese Unie opriep een verbod in te stellen op alle kooien in de veehouderij. Het kunstwerk ‘Ode aan het varken’ van Jantien Mook was te zien in door heel Nederland.

2019

2019 Burgerinitiatief
De campagne had succes: in één jaar tijd verzamelden we 1,4 miljoen handtekeningen in Europa en, waarvan meer dan 150.000 in Nederland. Op de foto zien we ‘Ode aan het varken’ in Brussel, toen we met onze internationale collega’s het succes van méér dan 1 miljoen stemmen vierden.

2020

Is dit gezond?
Tijdens de coronapandemie vroegen we aandacht voor de gezondheidsrisico’s van de vee-industrie. Wetenschappers waarschuwen immers dat een nieuwe pandemie uit de vee-industrie kan komen. Dankzij een crowdfundingactie was onze video op stations door heel Nederland te zien. Op de foto: Amsterdam Centraal

2021

2020 Blue reuzenzalm
Dit jaar trokken we met een gigantische opblaaszalm door Nederland. We verzamelden handtekeningen onder een petitie om het welzijn van vissen beter te beschermen en verdoving bij de slacht te verplichten. Bij de actie verzamelden we ook meer dan 1000 persoonlijke berichten van voorbijgangers die we aan de minister van Landbouw overhandigden. Op de foto: Deventer.

2021

2021 Giant Postcard Veel minder dieren
Tijdens de kabinetsformatie van 2021 riepen we de onderhandelende politici herhaaldelijk op te kiezen voor een kleinere veehouderij, met veel minder dieren, en die allemaal naar buiten kunnen. Dat deden we aan het begin van de formatie met opvallende posters rond het Binnenhof en later ook met grote ‘ansichtkaarten’ om de onderhandelaars aan de oproep te herinneren.

2022

2020 Wachten we op een nieuwe pandemie?
Terwijl de coronacrisis op haar einde liep vroegen we op treinstations aandacht voor die andere dierziekte, die zomaar zou kunnen overslaan op mensen: vogelgriep. Op de foto ons billboard in Den Haag CS: niet te missen voor politicie en ambtenaren die met de trein naar hun werk gaan!

 

Recepten voor plantaardige lekkernijen

Natuurlijk, wie jarig is, trakteert! Wij doen drie leuke recepten voor heerlijke plantaardige lekkernijen cadeau. Wat dacht je van een appeltaart, brownies of cupcakes?

Vegan Taarten

Verjaardagscadeau voor de dieren

Wil jij op deze feestelijke dag iets extra’s doen voor de dieren? Je kunt ons werk steunen met een speciale verjaardagsgift van €25. Maar natuurlijk zijn we blij met elk bedrag voor de dieren. 

 

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).