Zoekpictogram

Compassion in World Farming is één van de actiefste dierenbeschermingsorganisaties van Nederland. Dat blijkt alleen al uit de vele acties die we organiseren tegen de verre veetransporten.

Betere wetten

De knuffeldieren
De knuffeldieren

We grijpen elke gelegenheid aan om te pleiten voor betere Europese regels voor het vervoer van dieren. Dat doen we door te lobbyen bij de EU en bij regeringen, door presentaties te houden op congressen, maar vooral ook door regelmatig actie te voeren. In 2012 steunden we de Europese ‘8hours’ campagne tegen verre veetransporten en toen Europa de huidige regels vaststelde voerden we diverse spraakmakende acties om te pleiten voor een eind aan verre veetransporten.

In het najaar van 2003 verzamelde we in alle landen van Europa oude, niet meer gebruikte knuffelkoeien, -varkens en -kippen. Tijdens een kleurrijke demonstratie boden we deze knuffeldieren aan de Europese landbouwministers aan, als onderdeel van onze campagne voor betere wetten.

Films 

Beeld uit de film 'De Lijdensweg vervolgd'
Beeld uit de film 'De Lijdensweg vervolgd'

Regelmatig onderzoeken we het dierenleed dat veroorzaakt wordt door verre veetransporten. Het resultaat maken we bekend via – helaas vaak schokkende – films. Belangrijke voorbeelden zijn de  films ‘Some lie dying’ uit 1999 en ‘De lijdensweg vervolgd’ uit 2003 die jammer genoeg nog weinig aan actualiteit hebben ingeboet. Met deze films laten we aan iedereen, maar vooral aan politici, zien waarom er een eind moet komen aan alle transporten die langer dan 8 uur duren. Films spelen ook een belangrijke rol bij het aan de kaak stellen van acute noodsituaties tijdens verre transporten.

Dieren in nood

Wanneer er een ramp plaats vindt, waarbij sprake is van dierenleed tijdens veetransport, komen we snel in actie. Via brieven, lobbyactiviteiten en online acties doen we een beroep op de verantwoordelijke regeringen om de problemen direct op te lossen en ervoor te zorgen dat soortgelijke rampen in de toekomst voorkomen worden!

Gracia del Mar (2012)

Gracia del Mar
Gracia del Mar

In maart 2012 stierven op het schip Gracia de Mar zo'n 2000 runderen terwijl ze op weg waren van Brazilië naar Egypte. Tijdens de reis drongen we er bij de autoriteiten van Egypte op aan de overlevende dieren een humane behandeling te geven. Ook vroegen we de Wereld Organisatie voor Diergezondheid (OIE) haar eigen richtlijnen te handhaven, welke zijn overtreden tijdens de reis van de Gracia del Mar. Meer dan 40.000 mensen hebben via onze website de oproep aan de OIE ondersteund.

Kasper het kalf
Kasper het kalf

In Nederland, Spanje, Frankrijk en Italië worden veel jonge kalfjes gemest voor hun vlees. Vaak worden de jonge, kwetsbare dieren van ver gehaald. In 2009 voerden we actie met 'Kasper het kalf' tegen deze verre transporten die vaak ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van de dieren.

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).