Zoekpictogram

Blog

News Icon 19-12-2013

Alle eendjes...?

Zou je met kerst nog foie gras kunnen eten? Ik bedoel de vette eendenlever, die eigenlijk niemand meer lust vanwege het enorme dierenleed? Een snel zoektochtje op Google leert dat foie gras in Nederland bijna van het kerstmenu is verdwenen.

Lees meer
News Icon 12-12-2013

Bambi op je bord?

Ik zal het nooit vergeten. Tijdens een fietsvakantie in de Ardennen reed ik helemaal alleen op een smal weggetje in een bos, ergens in het niemandsland tussen België en Frankrijk. Plotseling keek ik recht in de ogen van een groot edelhert.

Lees meer
News Icon 6-12-2013

Plofkalkoen?

Eind november was ik voor overleg met collega's in Engeland, het land waar ze Sinterklaas en Zwarte Piet niet kennen en dus al vroeg de blik richten op Kerstmis.

Lees meer
News Icon 28-11-2013

Vrije-uitloop kippen gelukkiger in kooien?

In Groot Brittannië koopt meer dan 50% van de consumenten geen kooi-eieren meer. Dit is natuurlijk een mooi percentage, maar wat te denken van recente rapporten die suggereren dat je beter kooi-eieren kunt kopen?

Lees meer
News Icon 28-11-2013

Konijn met kerst?

Ken je het lied ‘Flappie’ van Youp van ’t Hek? In deze aandoenlijke song vertelt de artiest hoe hij op jonge leeftijd zijn vader voor het eerst als een ‘vreselijke man’ zag.

Lees meer
News Icon 29-10-2013

Honger voor varkens?

Stel: je hebt één brood en je moet het weggeven. Je kunt kiezen tussen een hongerig kind en een vetgemest varken. Aan wie geef jij het brood?

Lees meer
News Icon 22-10-2013

Meer dan 10 jaar actief voor varkens

Meer dan 10 jaar geleden voerden we actie voor varkens. ’Vera het varken’ was onze mascotte. Vera was een ‘fokzeug’. Ze stond in een kooi, die zó krap was dat ze zich, als ze een echt varken geweest zou zijn, niet eens kon omdraaien.

Lees meer
News Icon 14-8-2013

Kweekvlees verdient een kans

'De dode dieren afdeling' zo noemt een goede bekende de vleesafdeling in de supermarkt. En hij heeft gelijk, want vlees is altijd afkomstig van dieren die niet meer inleven zijn. Althans: tot vorige week.

Lees meer
News Icon 5-8-2013

Zou jij kweekvlees eten?

Het kweken van vlees in een laboratorium met stamcellen van dieren kan de voedselsector aardig op zijn kop zetten. Ik ben het eens met Microsoft magnaat Bill Gates, die zegt dat de manier waarop vlees geproduceerd wordt rijp is voor…

Lees meer
News Icon 28-3-2013

Schandaal vraagt om etiketteringsplicht

Het paardenvleesschandaal versterkt de roep om etikettering van vlees.

Lees meer
Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).