Zoekpictogram

News Section Icon Gepubliceerd op 24-5-2024

Na 50 jaar lang actievoeren is het moment daar: Groot-Brittannië stopt met veetransporten naar andere landen! Deze maand stemde het Parlement voor een verbod op de transporten.

Over de jaren werden miljoenen schapen en runderen in schepen en wagens op vreselijke transporten gestuurd. Dat is nu verleden tijd. Een geweldig succes voor onze Britse CIWF-collega’s, die de dag vierden met een indrukwekkende projectie op de kliffen aan de Britse kust.

Al 50 jaar voeren onze Britse collega’s actie tegen de veetransporten. Duizenden mensen gingen de straat op en protesteerden in de havens. Bekende en minder bekende Britten kwamen in actie en samen met collega-organisaties bleef CIWF de druk opvoeren op de regering. En met succes!

Verbod op verre veetransporten wereldwijd

Het verbod in Groot-Brittannië moet nu een voorbeeld zijn voor andere landen. Wij gaan door met ons werk om ervoor te zorgen dat Nederland en Europa dit voorbeeld volgen.

Ook in andere landen groeit het protest en worden belangrijke stappen genomen: vorig jaar verbood de rechter in Brazilië de export van runderen vanuit de havens van het land. En Australië heeft besloten per 1 mei 2028 te stoppen met de export van schapen.

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).