Zoekpictogram

News Section Icon Gepubliceerd op 14-9-2023

Veel mensen weten het niet, maar de miljoenen varkens in de Nederlandse vee-industrie slijten hun korte levens in kale, overvolle hokken en komen nooit buiten. Deze dieren verdienen een veel beter leven. De aankomende verkiezingen zijn heel belangrijk. Sommige partijen willen alles bij het oude laten. Andere partijen hebben meer hart voor dieren. Zij pleiten voor een kleinere veehouderij waarin dieren een veel beter leven hebben. De uitslag kan een enorm verschil maken voor miljoenen dieren in Nederland.

Daarom zijn wij vandaag een crowdfundingactie gestart om onze aangrijpende bioscoopspot rond de verkiezingen in bioscopen door het hele land te laten zien. We tonen het verborgen varkensleed en roepen op te stemmen voor een diervriendelijkere toekomst.

Doe mee

Jij kunt ook meehelpen: steun nu de crowdfundingactie!

Ik help mee
Doe mee

Ons doel is om onze spot (40 sec) vlak voor de verkiezingen gedurende een week te tonen bij alle films (behalve kinderfilms) in de 24 belangrijkste filmhuizen in Nederland, waaronder Tuschinski in Amsterdam, Kinepolis in Rotterdam en LUX in Nijmegen. Tienduizenden mensen zullen op indringende wijze oog in oog staan met het dierenleed en worden opgeroepen voor een veel kleinere en diervriendelijke veehouderij te stemmen.

Verkiezingen cruciaal voor de dieren

Miljoenen varkens, kippen, koeien, kalkoenen, eenden en konijnen in de Nederlandse vee-industrie komen nooit buiten en slijten hun trieste levens in dichte hokken, kooien en schuren. Zij verdienen een veel beter leven met frisse buitenlucht en alle ruimte om zichzelf te zijn.

Maar niet alleen de dieren, ook mensen en de natuur zijn de dupe van de huidige vee-industrie. Zo leidt de industrie tot vervuiling (zoals stikstof) en gezondheidsrisico’s (zoals longproblemen voor omwonenden, zoönoses als Q-koorts, vogelgriep en antibioticaresistente bacteriën) en draagt ze bij aan klimaatverandering en biodiversiteitsverlies.

Om al deze problemen aan te gaan moet de veehouderij op de schop. Maar sommige politieke partijen willen dit tegenhouden. Daarom zijn de komende verkiezingen cruciaal voor de toekomst van miljoenen dieren. We roepen daarom iedereen op om mee te doen met de crowdfundingactie. Doneren kan tot 8 oktober .

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).