Zoekpictogram

Crowdfunding geslaagd!

News Section Icon Gepubliceerd op 9-2-2023

Varken in de wei kijkt in de lens

De crowdfundingactie voor de dieren is geslaagd! We willen iedereen die doneerde heel hartelijk danken! Met het opgehaalde bedrag van €20.000 zullen in maart onze posters hangen en onze radiospots te horen zijn in Brabant, Limburg, Gelderland en Overijssel.

Voorbeeldposter in een abri langs de weg

Vlak na de Provinciale Statenverkiezingen, in de week van 20 maart, roepen we de nieuwe politici op zich sterk te maken voor een veel kleinere en diervriendelijkere veehouderij. Dat is niet alleen beter voor de dieren, maar ook voor de natuur en voor ons allemaal.

Veel minder dieren en alle dieren buiten

Varkens dicht opeen gepakt in een donkere stal

In het kleine Nederland worden extreem veel dieren gehouden: we zijn het meest ‘veedichte’ land ter wereld. Dat leidt niet alleen tot massaal dierenleed, maar heeft ook grote impact op de natuur. Vanwege de stikstofcrisis moeten er drastisch minder dieren gehouden worden. Zeker voor de provincies met de meeste vee-industrie, Brabant, Limburg, Gelderland en Overijssel, is er werk aan de winkel.

De landelijke overheid bepaalt de koers, maar de provincies spelen een cruciale rol in de toekomst van de veehouderij. Zij bepalen bijvoorbeeld waar veehouders moeten stoppen of onder welke voorwaarden ze door mogen gaan.

Samen met onze supporters voeren we actie om ervoor te zorgen dat de provincies niet kiezen voor schijnoplossingen als technische aanpassingen aan stallen of het verplaatsen van bedrijven, maar echt voor een kleinere en diervriendelijkere veehouderij.

Meer weten?

CIWF voert campagne voor een veel kleinere veehouderij, waar alle dieren buiten komen. Dat is beter voor dieren, mensen en de aarde. Lees meer over onze campagne.

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).