Zoekpictogram

News Section Icon Gepubliceerd op 31-1-2023

De aarde warmt op, de biodiversiteit neemt razendsnel af en honderden miljoenen mensen hebben dagelijks honger. Om aan al deze crises het hoofd te bieden moet de manier waarop we voedsel produceren in de wereld snel veranderen.


De vraag waarom, en hoe dat het beste kan gebeuren staat centraal op de conferentie 'Extinction or regeneration' die Compassion in World Farming in mei in Londen organiseert.


Philip Lymbery, Global CEO van Compassion in World Farming, beveelt de conferentie van harte aan: "De manier waarop we momenteel voedsel produceren en consumeren vormt een even grote bedreiging voor de mensheid als de klimaatverandering. We hebben oplossingen nodig, en snel. Vandaag, nu voedselverlies en -verspilling in de schijnwerpers staan, bieden we hoop door enkele van 's werelds beste denkers en deskundigen samen te brengen op deze conferentie om oplossingen te delen en een routekaart te helpen creëren naar een wereldwijd voedselsysteem dat werkt voor de gezondheid van mens, dier en planeet."


Olivier De Schutter, medevoorzitter van IPES-Food en speciaal VN-rapporteur voor extreme armoede en mensenrechten, is een van de vele sprekers op de conferentie: "In een tijd van voedselcrisis laat de gewone agro-industrie de mensheid in de steek. Zonder een snelle overgang naar duurzame voedselsystemen zal het onmogelijk zijn de temperatuurstijging te beperken tot 1,5°C en massale misoogsten te voorkomen. Deze conferentie van wereldberoemde denkers en doeners zal de weg uitstippelen naar de gezonde, diverse en veerkrachtige voedselsystemen van de toekomst die we nodig hebben."


De conferentie vindt plaats op 11 en 12 mei, in het Queen Elisabeth II confrentiecentrum in hartje Londen. Inschrijven voor persoonlijke of online deelname kan hier.

Op de conferentiewebsite vind je een overzicht van alle sprekers en de laatste versie van het programma.
Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).