Zoekpictogram

We moeten stoppen met industriële veehouderij

News Section Icon Gepubliceerd op 12-11-2022

Nieuwe campagne ‘End of the line for factory farming’

Op de klimaatconferentie van de Verenigde Naties (COP27) presenteerden wij vandaag de nieuwe campagne ‘End of the line for factory farming’. Met deze campagne roepen we  regeringsleiders en staatshoofden op in de hele wereld een einde te maken aan de industriële veehouderij. Dat is niet alleen nodig om een eind te maken aan het leed van miljarden dieren, maar ook om te voorkomen dat de aarde alsmaar verder opwarmt. Wetenschappelijk onderzoek laat immers zien dat de klimaatdoelen van Parijs nooit gehaald kunnen worden zonder te stoppen met de industriële veehouderij. In plaats daarvan moeten we overschakelen op een heel ander voedselsysteem dat samenwerkt met de natuur in plaats van deze te vernielen.

Doe mee en steun de oproep aan de regeringsleiders te tekenen op de nieuwe campagnewebsite www.end.it

De campagne ‘End of the line for factory farming’ wordt gesteund door beroemdheden zoals de bekende biologe Jane Goodall en door collega-organisaties uit alle delen van de wereld.

Close/up van een varken in de vee-industrie

‘Vee-industrie stelt winst boven dierenwelzijn, klimaat en gezondheid’

Tijdens de klimaatconferentie maakten we ook de resultaten van een opinie-onderzoek bekend dat werd uitgevoerd in 13 landen, waaronder Nederland. Uit het onderzoek blijkt dat de meerderheid van de mensen van mening is dat industriële veehouderij winst stelt boven klimaat en milieu (63%) en dierenwelzijn (69%). In Nederland waren deze percentages respectievelijk 56 en 59%.

Uit het onderzoek, dat in oktober 2022 werd uitgevoerd, blijkt dat volwassenen in Frankrijk het vaakst van mening zijn dat in de vee-industrie winst belangrijker is dan klimaat en milieu (76%) en dierenwelzijn (81%).

In Egypte, waar dit jaar de COP27-conferentie plaatsvindt, waren de ondervraagden het minst geneigd te geloven dat in de vee-industrie winst belangrijker is dan dierenwelzijn (48%) en waren zij het er ook het minst mee eens dat winst belangrijker is dan klimaat en milieu (50%).

De respondenten werd ook gevraagd of zij denken dat in de vee-industrie winst belangrijker is dan de gezondheid van de mensen die dierlijke producten eten. 62% was het met deze stelling eens, en het land waar dit het meest het geval was, was Frankrijk (74%).

De respondenten in Italië zeiden het vaakst dat zij wisten dat de veeteeltsector wereldwijd meer broeikasgassen uitstoot dan alle vliegtuigen, treinen en auto's samen (63%), gevolgd door India (60%). Volwassenen in Nederland zeiden het minst vaak dat ze op de hoogte waren (42%).

De 13 ondervraagde landen waren Brazilië, Tsjechië, Egypte, Frankrijk, India, Italië, Nederland, Nieuw-Zeeland, Polen, Zuid-Afrika, Spanje, de VS en het VK.

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).