Zoekpictogram

Nieuw boek: hoe vee-industrie ons voedsel bedreigt

News Section Icon Gepubliceerd op 18-8-2022

Sixty Harvests Left Book 3 D JPG (1)

Vorige week verscheen het nieuwe boek ‘Sixty Harvests Left: How to Reach a Nature-Friendly Future’, door onze global CEO Philip Lymbery. De titel verwijst naar de alarmerende waarschuwing van de Verenigde Naties dat onze bodem uitgeput raakt door industriële landbouw en er nog maar 60 oogsten over zouden kunnen zijn. Het boek (Engelstalig) laat zien hoe ons huidige voedselsysteem de aarde bedreigt en toont oplossingen voor een gezonde, duurzame en diervriendelijke toekomst. Zonder vruchtbare bodem is er simpelweg geen voedsel. En de tijd dringt.

Het boek, uitgegeven door Bloomsbury, is onder ander te koop bij Bol.com.

Leest als een thriller

Beroemde apenwetenschapper en bioloog Jane Goodall:  

In dit prachtig geschreven boek laat Philip Lymbery zien hoe intensieve landbouw het milieu schaadt en zorgt voor ernstig dierenleed. In gesprek met wetenschappers, boeren en voedselproducenten toont hij dat er duurzame alternatieven zijn. En dat die ook werken. Er is hoop voor de toekomst van onze planeet, en ieder van ons kan daarin een rol spelen. Ik raad u van harte aan om ‘Sixty Harvests Left’ te lezen.

CIWF ambassadrice, actrice Joanna Lumley:

De huiveringwekkende titel is de alarmbel; de inhoud, echter, toont alle oplossingen om de planeet en haar soorten te redden, met inbegrip van de onze, en maken voor boeiende en soms angstaanjagende lectuur.

Minutieus onderzocht, en geschreven voor zowel leken als deskundigen, leest ‘Sixty harvests left’ als een thriller. Het verdient wereldwijd gelezen te worden en er moet onmiddellijk naar gehandeld worden. Ik kan het niet hoog genoeg aanbevelen.

Met een combinatie van inzichtelijke analyses, verhalen en onderzoek laat Philip Lymbery de verwoesting zien die de vee-industrie over de hele wereld heeft aangericht en waarom er een dringende noodzaak is om ons wereldwijde voedselsysteem te veranderen.

Al het leven is met elkaar verbonden

In de kern van duurzame verandering ligt een erkenning dat al het leven op onze planeet met elkaar verbonden is, en dat onze toekomst afhangt van het behandelen ervan met compassie en respect.

zegt Philip, die eerder het boek ‘Farmageddon’ schreef, uitgeroepen tot Book of the Year door The Times, en het boek ‘Dead Zone’, geselecteerd als een 'Must Read' door de krant Daily Mail.

Als we dat doen, kunnen we de wilde dieren en de bodem beschermen alsof ons leven ervan afhangt - want dat doet het. De levensverwachting van landbouwgrond zou veranderen van slechts zestig oogsten naar een van oneindige duurzaamheid. Regeneratieve, agro-ecologische landbouw kan helpen een einde te maken aan dierenleed, kan dieren in het wild redden, het klimaat stabiliseren en de planeet veiligstellen voor toekomstige generaties. En dat lijkt mij een toekomst die de moeite waard is.

Landschappen weer tot leven brengen

Met een focus op het wereldwijde voedselsysteem gaat ‘Sixty Harvests Left’ de confrontatie aan met 'Big Agro', wiens megabedrijven (zowel op het land als op zee) met chemicaliën en kooien het platteland bepalen en een gevaar vormen voor de lucht die we inademen, het voedsel dat we eten en de natuur die we koesteren. Het boek daagt ons uit opnieuw na te denken over wat we kopen en eten en de gevolgen daarvan voor klimaatverandering.

Er is hoop en Lymbery zet de pioniers in de schijnwerpers die strijden om landschappen weer tot leven te brengen en voor een wereld waar wilde dieren, kippen, varkens en mensen samenleven en datgene beschermen waar we allemaal van afhankelijk zijn: de bodem.

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).