Zoekpictogram

CIWF bij klimaattop

News Section Icon Gepubliceerd op 24-11-2021

Onze CIWF collega’s op de klimaattop in Glasgow
Onze CIWF collega’s op de klimaattop in Glasgow

De vee-industrie is niet alleen een ramp voor dieren, ze draagt ook bij aan klimaatverandering. Om de klimaatcrisis het hoofd te bieden, moet ons voedselsysteem op de schop en de vleesconsumptie drastisch omlaag. Wij publiceerden een nieuw rapport en presenteerden deze in het hart van de klimaattop in Glasgow.

Het Engelstalige rapport ‘Breaking the Taboo: Why Diets Must Change to Tackle Climate Emergency’ laat zien waarom het van levensbelang is om te stoppen met de industriële veehouderij en om te schakelen naar een duurzaam, gezond en diervriendelijker voedselsysteem.

Klimaatactie

Om het onderwerp zo hoog mogelijk op de politieke agenda te krijgen, waren wij aanwezig in de zogenaamde ‘blue area’ van de top, een belangrijke plek waar wereldleiders samenkomen.

In Nederland liepen we mee tijdens de grootste klimaatmars ooit met ruim 40.000 deelnemers in Amsterdam.

Klimaatmars op 6 november in Amsterdam
Klimaatmars op 6 november in Amsterdam

Al zijn er belangrijke stappen gezet tijdens de klimaattop, het nieuwe klimaatakkoord waarmee de top afsloot, is niet ambitieus genoeg en heeft helaas onvoldoende aandacht voor de grote rol die vee-industrie en vleesconsumptie spelen. Vanzelfsprekend zetten wij samen met jou onze strijd voor een duurzaam en diervriendelijker voedselsysteem door.

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).