Zoekpictogram

Domino’s Pizza geeft kippen beter leven

News Section Icon Gepubliceerd op 7-1-2021

Close-up van een kip

Goed nieuws voor miljoenen kippen! Pizzaketen Domino's Pizza stapt over op kippenvlees van kippen die een beter leven hebben gehad. Ze gaat een partnership met ons aan en ondertekent het European Better Chicken Commitment.

Domino’s verplicht zich om de minimale welzijnsregels te volgen die wij samen met een groep van internationale NGO’s opstelden. Zo moeten de kippen van een trager groeiend ras zijn en krijgen ze meer ruimte, strobalen en natuurlijk licht. In 2026 moet dit gelden voor alle Europese vestigingen.

Domino’s heeft 1000 Europese vestigingen in Nederland, Duitsland, België, Luxemburg, Denemarken en Frankrijk, waar ze 70 miljoen pizza’s per jaar maakt. In het partnership dat we met het bedrijf aangaan, ondersteunen we het bij de omschakeling en volgen we de vooruitgang op de voet.

Het is een grote verbetering voor de kippen. Kippen die langzamer groeien, hebben in tegenstelling tot plofkippen minder last van pijnlijke poten en huidirritaties, ze lopen beter en leven langer. Het zijn heel belangrijke verbeteringen voor de dieren en een goede eerste stap.

Geert Laugs, directeur CIWF Nederland: “Wij zijn heel blij dat Domino’s zich inzet voor de dieren. Dankzij deze stap wordt miljoenen kippen de ergste welzijnsproblemen bespaard. Domino’s sluit zich aan bij een groeiende groep multinationals die het Better Chicken Commitment ondersteunt. Hun keuzes hebben impact op miljarden dieren wereldwijd. Zo verbeteren we stap voor stap het welzijn van de dieren.”

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).