Zoekpictogram

Crowdfundingactie kooikippen op videoschermen

News Section Icon Gepubliceerd op 28-2-2018

Wij zijn gisteren een crowdfundingactie gestart om de Nederlandse kooikip te helpen. Het doel van de actie is om in de week voor Pasen op 100 videoschermen in drukke winkelcentra en op stations door heel Nederland aangrijpende undercoverbeelden te tonen van het leven van kooikippen. Hiervoor willen we minstens 15.000 euro ophalen. In minder dan een dag doneerden supporters al ruim 3500,- euro. Meedoen kan via www.ciwf.nl/kooikip. De actie loopt t/m 23 maart.

Kooikippenvideo in winkelcentra

Campagne voor nationaal verbod

In de videospots (van 5 en 10 seconden) is het leed van de Nederlandse kooikip te zien en wordt de voorbijganger opgeroepen de petitie voor een verbod op kippenkooien te tekenen. Veel Nederlanders denken dat kippenkooien allang tot het verleden behoren, maar nog altijd leven 6 miljoenen legkippen in Nederland een troosteloos bestaan in krappe, overvolle kooien. Duitsland verbiedt alle kippenkooien vanaf 2025 in verband met het dierenleed. Wij vinden dat Nederland dit voorbeeld moet volgen en voert campagne voor een nationaal verbod.

Geert Laugs, directeur van CIWF Nederland: ’Kippenkooien zijn extreem wreed en moeten verboden worden. Daarom is het van groot belang dat we nu allereerst duizenden Nederlanders in de week voor Pasen de ogen openen voor het schrijnende, verborgen leed van de kooikip.”

Geen ruimte om kip te zijn

In de krappe, overvolle kooien staan de dieren hun hele leven op draadgaas en hebben ieder minder dan twee A4-tjes aan ruimte. Ze hebben geen ruimte om te fladderen, scharrelen, een nest te bouwen of zelfs maar de vleugels te strekken. Kortom, de kooikip heeft geen enkele mogelijkheid om kip te zijn. 

 

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).