Search icon

13.772 euro voor varkensposters op NS-stations!

News Section Icon Gepubliceerd op 15-4-2016

Dank jullie wel!

Moedervarkens op NS-stations

Vandaag sloten wij onze crowdfunding-actie voor varkensposters op NS-stations. Het resultaat na twee weken is overweldigend: onze supporters doneerden ruim 13.500 euro! Wij zijn ontzettend blij met deze opbrengst en willen alle donateurs van harte bedanken! 

Met dit prachtige bedrag kunnen we er samen voor zorgen dat onze aangrijpende poster rond Moederdag op NS-stations door heel Nederland hangt. Honderdduizenden Nederlanders zullen zo het leed van de moedervarkens in de vee-industrie onder ogen zien.

Kraamkooien

De posteractie luidt tevens het begin in van onze nieuwste campagne tegen het gebruik van kraamkooien voor moedervarkens in de Nederlandse veehouderij. Iedereen kan meehelpen door hier de petitie te tekenen.

Ruim 1 miljoen moedervarkens lijden een treurig en ellendig leven in de Nederlandse vee-industrie. Hun taak is zoveel mogelijk biggen voort te brengen. Vlak voor de bevalling wordt het moedervarken in een kraamkooi van stalen stangen gezet. Gevangen in deze krappe kooi kan zij haar biggetjes niet de moederzorg geven die zij zou willen.

De kooien leiden tot stress, frustratie en vaak vertonen moedervarkens gestoord gedrag, zoals stangbijten en vacuümkauwen. De huisvesting in kraamkooien wordt beschouwd als een van de grootste welzijnsproblemen in de varkenshouderij.