Zoekpictogram

12.000 euro voor konijnenposters op NS-stations!

News Section Icon Gepubliceerd op 5-11-2015

Dank jullie wel!

Afgelopen zondag sloten wij onze crowdfunding-actie voor konijnenposters op NS-stations. Het resultaat na een maand is overweldigend: onze supporters doneerden ruim 12.000 euro! Wij zijn geweldig blij met deze opbrengst en willen alle donateurs van harte danken! Met dit prachtige bedrag kunnen we er samen voor zorgen dat onze aangrijpende konijnenposter in december op NS-stations door heel Nederland hangt. Honderdduizenden Nederlanders zullen zo het verborgen konijnenleed onder ogen zien.

KonijnenposterCIWF_NSstations

Geen konijn met kerst

De decemberperiode is bij uitstek het moment waarop Nederlanders konijn eten. De boodschap op onze poster is dan ook duidelijk: eet geen konijn met kerst en help mee de verschrikkelijke konijnenkooien te verbieden in Europa! Meehelpen kan via onze internationale petitie die pleit voor een Europees verbod op konijnenkooien. Deze is inmiddels ruim 325.000 keer ondertekend en zal begin 2016 aan de Europese Commissie worden aangeboden.

Krappe kooien

Het enorme aantal reacties en donaties voor de crowdfunding actie toont dat velen zich het trieste lot van de 300 miljoen konijnen in Europa aantrekken. Het konijn is na de kip het meest voor vlees gefokte dier in Europa. De dieren slijten hun hele leven in krappe kooien en staan veelal op draadgaas, wat vaak tot verwondingen aan de pootjes leidt. Bovendien zijn de kooien vaak te laag om rechtop in te staan. Na ongeveer 3 maanden gaan de konijnen naar de slacht.

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).