Zoekpictogram

Geen dier belandt per ongeluk in een kooi

News Section Icon Gepubliceerd op 7-5-2015

Konijnenkooien

Compassion in World Farming startte vorig jaar haar meest ambitieuze campagne ooit: de komende jaren voeren we actie tegen álle kooien in de veehouderij. En dankzij jou boeken we vooruitgang! 

Elk jaar worden er in Europa meer dan 330 miljoen konijnen gehouden voor hun vlees. 99% van deze dieren worden hun hele leven lang opgesloten in krappe, draadgazen kooien. Veel mensen weten dit niet, maar samen met jou brengen we daar verandering in.

In de media  

Onze film met schokkende beelden uit Europese konijnenhouderijen werd opgepikt door belangrijke kranten met veel lezers, zoals The Sunday Times en Daily Mail in Engeland, Le Monde en Le Midi Libre in Frankrijk en Le Republica en Corriere della Serra in Italië. 

Politieke vooruitgang

Ook politici zagen onze undercover film en zijn geschokt door de omstandigheden waarin veel konijnen in Europa leven. Vragen in het Europees Parlement zijn inmiddels al ingediend.

Beroemdheden zeggen NEE tegen kooien

Evanna Lynch en Robbie Jarvis (Harry Potter)
Evanna Lynch en Robbie Jarvis (Harry Potter)

Beroemdheden als Stephen Fry (The Hobbit) en zangeres Kate Nash steunen onze campagne en verspreiden de boodschap aan hun miljoenen fans en volgers. Ook Evanna Lynch (Harry Potter ster Luna Lovegood) moedigt al haar fans aan om mee te doen!  

 

 

Doe jij ook mee?

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).