Search icon

Debat verkiezingen

News Section Icon Gepubliceerd op 22-8-2012

Gaat Nederland na de verkiezingen serieus werk maken van dierenwelzijn? Dat is de centrale vraag op het Grote DierenVerkiezingsdebat 2012. Compassion in World Farming nodigt je van harte uit hierbij aanwezig te zijn.

Het debat vindt plaats op25 augustus, van 13.30 tot 16.00 uur in podium BitterZoet, Spuistraat 2, in Amsterdam.

Tijdens het debat gaan de politieke partijen met elkaar in discussie op basis van verschillende stellingen. Drie thema’s staan centraal; de vee-industrie, de vlees-tax en wilde dieren in circussen. Lies van Aelst (SP), Tjeerd van Dekken (PvdA), Dinand Ekkel (CDA), Liesbeth van Tongeren (GroenLinks) en Esther Ouwehand (Partij voor de Dieren) en Carla Dik (Christen Unie) nemen deel aan het Grote DierenVerkiezingsdebat.

Wil je het debat bijwonen?

Meld je dan vooraf aan. Dat kan via debat@dierencoalitie.nl. De zaal is open vanaf 13.00 uur.

Ruim twintig dierenwelzijnsorganisaties, waaronder Compassion in World Farming Nederland, hebben zich verenigd in de Dierencoalitie, de samenwerkende dierenwelzijnsorganisaties Nederland. Zij vertegenwoordigen samen een half miljoen kiezers. De Dierencoalitie is daarmee de stem van de dieren in Nederland. Het debat maakt deel uit van een serie verkiezingsactiviteiten van de Dierencoalitie, die deze zomer van start gaat, met onder meer een Dierenkieswijzer en radiospotjes.