Zoekpictogram

CIWF bij de Wereldvoedselorganisatie

News Section Icon Gepubliceerd op 30-6-2010

Klimaatverandering

Half juni vergaderde de Wereldvoedselorganisatie FAO in Rome. Vertegenwoordigers van meer dan 150 regeringen spraken er over de veehouderij. Joyce D'Silva was er namens Compassion in World Farming om te pleiten voor een duurzame en diervriendelijke veehouderij.

Joyce herinnerde de gedelegeerden er aan dat 'vee' niet zomaar een term voor een grondstof voor voedsel is, maar betrekking heeft op miljarden individuele, levende wezens met gevoel. Joyce wees ook op onderzoeken die laten zien dat er niet alleen in het Westen, maar ook in landen als China, grote bezorgdheid is over het welzijn van al die dieren. Ook waarschuwde ze dat pogingen om de uitstoot van broeikasgassen door dieren terug te dringen door aanpassingen van het voer, niet ten koste mogen gaan van het welzijn. Zo zou men bijvoorbeeld meer graan en minder gras kunnen voeren aan runderen om hun methaanuitstoot te verminderen, maar dat kan tot gevolg hebben dat meer runderen last krijgen van kreupelheid. Uiteraard wil Compassion in World Farming dat koste wat het kost voorkomen.

Tijdens de FAO bijeenkomst bleek dat de wereldvoedselorganisatie meer aandacht wil gaan schenken aan de relatie tussen veehouderij enerzijds, en belangrijke thema's als een goede voedselvoorziening, het milieu en dierenwelzijn anderzijds. Compassion in World Farming is daar blij mee, maar dringt aan op haast. Het is immers goed mogelijk een eind te maken aan de honger in de wereld door over te schakelen op een kleinere, duurzame en diervriendelijke veehouderij die veel minder beslag legt op grondstoffen dan de huidige, massale vee-industrie.

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).