Search icon

Varken op bezoek bij actie voor kalfjes

News Section Icon Gepubliceerd op 14-9-2009

Varken Bobby

Onverwacht bezoek bij een actie van dierenbeschermingsorganisatie Compassion in World Farming (CIWF) zaterdag (12 september) op het Bastiaansplein in Delft.

Varken Bobby

Het varken Bobby en zijn baasje kwamen langs om hun steun te betuigen aan de actie tegen verre transporten van jonge kalfjes. "Verre veetransporten, daar kunnen wij varkens over mee te praten"' zei Bobby: "Het is een groot schandaal dat ze jonge kalfjes zelfs uit Litouwen halen om ze hier vet te mesten". Deze zomer trekken de dierenbeschermers van CIWF met een petitie en hun mascotte Kasper het Kalf door het land om landbouwminister Verburg te vragen ervoor te zorgen dat mestkalveren een beter leven krijgen en niet meer over grote afstanden worden vervoerd. Na Delft staan er nog bezoeken aan Amsterdam, Alkmaar, Geldrop en Oegstgeest op het programma.