Zoekpictogram

Dolf Jansen onthult kunstwerk supervarken

News Section Icon Gepubliceerd op 4-7-2019

Cabaretier Dolf Jansen onthulde afgelopen dinsdag het reusachtige kunstwerk Ode aan het varken op het Museumplein in Amsterdam. Het prachtige beeld van kunstenares Jantien Mook is het symbool van onze campagne tegen kooien. Dolf riep op voor een betere veehouderij, waarbij alle dieren de ruimte krijgen om lekker buiten te rennen en te springen, zoals het reuzevarken laat zien.

dolf jansen museumplein.jpg

Dankzij al onze supporters die meededen aan de crowdfundingactie reist het reuzevarken door het land en kan het nu een maand lang op deze geweldige locatie staan. Elke dag komen duizenden mensen uit binnen- en buitenland oog in oog met het varken en haar verhaal en worden opgeroepen het Europees burgerinitiatief tegen kooien in de veehouderij te ondertekenen.

kunstwerk varken museumplein.jpg

In de Europese vee-industrie zitten honderden miljoenen dieren, waaronder moedervarkens, kippen, konijnen en kalfjes opgesloten in krappe kooien. Ze hebben geen enkele ruimte om zichzelf te zijn, kunnen amper bewegen, raken vaak gewond en worden soms letterlijk gek van stress en frustratie. Daarom zijn wij het Europees burgerinitiatief tegen kooien in de veehouderij gestart: een van de grootste dierenwelzijnscampagnes ooit, waarbij 140 organisaties in heel Europa meedoen.

In een jaar tijd worden ruim 1 miljoen handtekeningen verzameld in Europa, waarna de Europese Commissie verplicht is met een officiële reactie te komen en het Europees Parlement erover zal stemmen. Sinds de start in september vorig jaar hebben al meer dan een miljoen mensen het burgerinitiatief ondertekend, waaronder 120.000 Nederlanders. We gaan nu door met het verzamelen van handtekeningen om een zo groot mogelijke impact in Brussel te maken.

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).