Zoekpictogram

News Section Icon Gepubliceerd op 5-3-2024

Het is zover! Deze week zijn onze posters en videospots in het centrum van politiek Den Haag te zien. Op 42 plekken, onder andere rond het Binnenhof, de Tweede Kamer en het ministerie van landbouw roepen wij met aangrijpende beelden de politici op de miljoenen dieren in de vee-industrie niet te vergeten en te kiezen voor een veel beter dierenleven.

De partijen onderhandelen momenteel druk over de toekomst van Nederland. Maar de dieren lijken te worden vergeten. Daarom is het zo belangrijk dat we nu onze stem laten horen.

Deze actie is geheel mogelijk  gemaakt door iedereen die meedeed met de crowdfunding. Alle deelnemers, heel hartelijk dank!

De actie wordt ondersteund door onze collega’s van Caring Farmers, Caring Vets en Caring Doctors. Deze boeren, dierenartsen en dokters zetten zich in voor een diervriendelijkere, duurzame en gezonde veehouderij.

 

Fotocollage van foto's met daarop billboards met posters van campagne 'vergeet de dieren niet'
De posters hangen op verschillende plekken in Den Haag

Veel minder dieren en alle dieren buiten

Miljoenen dieren in de Nederlandse vee-industrie zitten opgesloten in kale, volle hokken, kooien en stallen. Zij komen nooit buiten en hebben vrijwel geen ruimte voor hun natuurlijke gedrag en behoeften.

Nederland is zelfs het meest ‘veedichte’ land van de wereld. Naast het massale dierenleed, heeft dit ook grote impact op het milieu, de gezondheid van mensen en op de natuur. Vanwege de stikstofcrisis moeten er drastisch minder dieren gehouden worden. Toch willen sommige politieke partijen dit tegenhouden.

Het vorige kabinet had plannen om het welzijn in de veehouderij te verbeteren en de sector ‘dierwaardig’ te maken. In de huidige onderhandelingen over de kabinetsformatie en de toekomst van Nederland dreigt dierenwelzijn echter te worden vergeten.

Samen met onze supporters en collega-organisaties roepen wij de politici op te kiezen voor een veel kleinere veehouderij, waarin alle dieren een goed leven hebben en buiten kunnen lopen. Dat is niet alleen beter voor de dieren, maar ook voor mensen en de aarde. Lees meer over onze campagne.

Action Icon
Veel minder dieren en alle dieren buiten

Bekijk campagne
2. Veel minder dieren en alle dieren buiten
Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).