Zoekpictogram

News Section Icon Gepubliceerd op 2-1-2024

Op de Canarische Eilanden zijn er plannen om octopussen op te sluiten in een massale kwekerij voor hun vlees. Een ramp voor deze hyperintelligente, gevoelige dieren. Dit zou de eerste octopuskwekerij ter wereld zijn. Wij voeren actie bij de Spaanse overheid en in Europa om deze nieuwe vorm van vee-industrie te verbieden.

Jij kunt ook meehelpen door nu een protestmail te sturen naar de Spaanse autoriteiten tegen de bouw van de octopuskwekerij.

Action Icon
Kom in actie tegen octopuskweek

Help mee door een protestmail te sturen naar de Spaanse autoriteiten tegen de bouw van de octopuskwekerij.

Stuur protestmail
2. Kom in actie tegen octopuskweek

Onverantwoord voor dier en milieu

Octopussen onderwater in een octopusfarm

Octopussen zijn heel nieuwsgierige dieren die hun omgeving verkennen, gereedschap kunnen gebruiken en houden van spelen. In de kwekerij zullen jaarlijks een miljoen octopussen in kale bakken worden opgesloten, waar ze geen enkele ruimte hebben voor hun natuurlijke gedrag. Ook bestaan er geen methodes om de dieren pijnloos te doden. Bovendien worden ze gevoed met uit het wild gevangen vissen, wat een nog grotere druk legt op de al overbeviste zeeën.

Vooraanstaande wetenschappers concluderen dan ook dat de kweek onverantwoord is vanwege het grote dierenleed en de impact op het milieu.

Afbeelding van rapport over octopussenkweek

Al eerder publiceerden we een rapport over de kweek, dat wereldwijd tot opschudding leiden. Nu komen we tegen de Spaanse plannen in verzet. Samen met 75 andere organisaties riepen we de Canarische overheid op de bouw van de kwekerij te stoppen, maar we ontvingen geen antwoord. Daarom voeren wij de druk verder op.

Leer meer over de octopus

De met een Oscar bekroonde documentaire My octopus teacher, waarin de filmmaker vriendschap sluit met een octopus, toont de bijzondere eigenschappen, nieuwsgierigheid en intelligentie van het dier. Je kunt ‘m bekijken op Netflix.

CIWF voert campagne voor beter welzijn voor vissen en andere waterdieren die voor consumptie worden gebruikt onder de titel Oog voor vis. 

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).