Zoekpictogram

Moedervarkens in de bioscoop

News Section Icon Gepubliceerd op 6-12-2022

Het is zover! Vanaf donderdag is onze spot over moedervarkens een week lang te zien in 24 bioscopen. Dit is geheel mogelijk gemaakt door iedereen die de crowdfundingactie steunde. Alle deelnemers, heel hartelijk dank!

De ontroerende spot laat zien dat een varken van nature een erg goede moeder is. Maar vastgeklemd in een kooi in de vee-industrie heeft ze helemaal geen ruimte om haar biggen de zorg te geven die ze zou willen. Duizenden mensen zullen oog in oog staan met het hartverscheurende lot van de moedervarkens en worden opgeroepen in actie te komen.

Bekijk hieronder de spot.

Vanaf 8 december zal de spot (40 sec) gedurende een week vertoond worden bij alle films (behalve kinderfilms) in de 24 belangrijkste filmhuizen in Nederland, waaronder Tuschinski in Amsterdam, Kinepolis in Rotterdam en LUX in Nijmegen. Bekijk hier de lijst van bioscopen waar de spot te zien zal zijn.

Miryanna van Reeden spreekt onze varkensspot in

Actrice en dierenvriend Miryanna van Reeden sprak geheel belangeloos de spot voor ons in.

Moedervarkens in kooien

Veel mensen weten het niet, maar in Nederland leiden een miljoen moedervarkens een troosteloos bestaan. Een moedervarken moet zoveel mogelijk biggen voortbrengen die vervolgens als ‘vleesvarkens’ worden vetgemest en gedood. Een groot deel van haar leven staat ze vastgeklemd in een kooi. Keer op keer wordt ze zwanger gemaakt en moet ze vervolgens bevallen tussen stalen stangen. Ze kan zich niet omdraaien, laat staan haar biggen de zorg geven die ze zou willen.

Stop de kooien

Deze actie maakt deel uit van onze campagne voor een einde aan het gebruik van kooien in de veehouderij. In Nederland en Europa voeren wij actie en zetten belangrijke stappen om voorgoed een einde te maken aan het dierenleed in kooien. Lees meer over onze campagne Stop de kooien/End the Cage Age.

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).