Zoekpictogram

News Section Icon Gepubliceerd op 13-12-2022

Gisteren overhandigden we 35.697 handtekeningen voor een einde aan kippenkooien aan de Tweede Kamerleden van de Landbouwcommissie. We roepen de politici op zo snel mogelijk werk te maken van een verbod op kippenkooien. Iedereen die de petitie ondertekende, heel hartelijk dank!

Hand-in Kippenpetitie 13-12-2022
vlnr: Leonie Vestering (PvdD), Thom van Campen (VVD), Sandra Beckerman (SP), Anne-Marijke Podt (D66), Laura Bromet (GL), Geert Laugs (Directeur CIWF), Annemarie Brijder (Campaigner CIWF)

Veel mensen denken dat de kippenkooien verboden zijn, maar niets is minder waar. Nog altijd leven 3,5 miljoen kippen in kooien in de Nederlandse eierindustrie. Het dierenleed is zeer ernstig. Dicht op elkaar gepakt met ieder minder dan anderhalf A4-tje aan bewegingsruimte staan de dieren hun hele leven op draadgaas, komen nooit buiten en kunnen niet scharrelen of zelfs maar met hun vleugels fladderen.

Duitsland verbiedt alle kippenkooien per 2025 vanwege het grote dierenleed. Het is de hoogste tijd dat Nederland volgt. Twee jaar geleden nam de Tweede Kamer een motie aan voor een einde aan de kippenkooien. Nu twee jaar later is er nog niets gebeurd. De regering is momenteel bezig zich met plannen om tot een ‘dierwaardige veehouderij’ te komen. Een kooiverbod moet hier deel vanuit maken.

Om de regering hierop te wijzen, plaatsten we een paginagrote advertentie in het Nederlands Dagblad, van oudsher de krant van Christen Unie landbouwminister Adema. In het opiniestuk ‘Mag de kip eindelijk uit de kooi?’, dat in dezelfde krant verscheen, licht directeur Geert Laugs onze oproep uitgebreid toe.

Advertentie CIWF. Stop de kippenkooien

Meer weten?

Lees meer over onze campagne voor een einde aan kippenkooien. Wij zetten ons nationaal en internationaal in voor een einde aan het gebruik van alle kooien in de veehouderij. Naast kippenkooien gaat dat onder andere ook om kooien voor moedervarkens, konijnen en kalfjes.

Lees hier meer over onze internationale campagne Stop de kooien / End the Cage Age.

Kippen zijn bijzondere dieren en zijn veel slimmer dan veel mensen denken. Lees meer over dit prachtige dier in ’10 fascinerende feiten over de kip’ .

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).