Zoekpictogram

Beroemdheden vragen einde vee-industrie bij klimaattop

News Section Icon Gepubliceerd op 17-11-2022

Koe ligt in de wei

Meer dan 200 wetenschappers, schrijvers, religieuze leiders en kunstenaars waaronder biologen Frans de Waal en Jane Goodall, filosoof/schrijver Peter Singer en hoogleraar milieu en duurzaamheid Jan Willem Erisman roepen per brief tijdens de klimaatconferentie in Egypte wereldleiders op een einde te maken aan de industriële veehouderij en om te schakelen naar een beter voedselsysteem wereldwijd . In de brief, een initiatief van Compassion in World Farming, benadrukken de ondertekenaars de dringende noodzaak om bij de Verenigde Naties tot een wereldwijd akkoord voor voedsel en landbouw te komen.

In de brief staat onder andere: "Als de wereldgemeenschap de Sustainable Development Goals, de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs en de doelstellingen van het Biodiversiteitsverdrag wil halen, moet er nu actie worden ondernomen om een einde te maken aan de industriële veehouderij. Van vervuiling tot de klimaatcrisis en het uitsterven van wilde dieren. Van dierenleed tot honger en ondervoeding. Bekijk bijna elke mondiale uitdaging en je vindt voedsel in de kern. Een systeem gebaseerd op overproductie en ongezond voedsel wordt in stand gehouden door intensieve landbouwmethoden. De veehouderij produceert meer broeikasgassen dan de directe uitstoot van alle vliegtuigen, treinen en auto's ter wereld samen. Zonder dringende maatregelen bedreigt de industriële veehouderij ons voortbestaan. We hebben een transformatie van ons voedselsysteem nodig. Mensen, dieren en de planeet kunnen niet langer wachten."

De ondertekenaars van de brief ondersteunen onze nieuwste campagne van getiteld ‘End of the Line for Factory Farming ’, die wij afgelopen week tijdens de klimaattop lanceerden. Tegelijkertijd publiceerden wij nieuw opinieonderzoek uit 13 landen waaronder Nederland, waaruit blijkt dat bijna tweederde van de mensen (63%) van mening is dat in de vee-industrie winst belangrijker is dan klimaat en milieu.

VN verdrag voor een duurzaam voedselsysteem

Een gezonde toekomst waarbij we op een duurzame manier voedsel produceren voor iedereen is mogelijk. Wij kiezen voor een voedselsysteem met respect voor dieren en dat samenwerkt met de natuur. Een systeem dat ook boeren weer toekomst geeft.

Voor deze grote verandering hebben we, net als bij het klimaatakkoord, een wereldwijd verdrag van de Verenigde Naties nodig. Daarom bouwen we aan een internationale beweging van mensen, organisaties en bedrijven die zich uitspreken voor een beter voedselsysteem.

Sluit je ook aan en teken nu de petitie voor een gezonde toekomst zonder vee-industrie.

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).