Zoekpictogram

Crowdfunding voor moedervarkens geslaagd!

News Section Icon Gepubliceerd op 13-10-2022

Moedervarken met biggen in de wei

De crowdfundingactie voor de bioscoopspot over moedervarkens is geslaagd! We willen iedereen die doneerde heel hartelijk danken! We zijn ontzettend blij met de overweldigende steun: al binnen enkele dagen werd het doelbedrag van €15.000,- behaald.

Vanaf 8 december zal onze aangrijpende spot (40 sec) gedurende een week vertoond worden bij alle films (behalve kinderfilms) in de 24 belangrijkste filmhuizen in Nederland, waaronder Tuschinski in Amsterdam, Kinepolis in Rotterdam en LUX in Nijmegen. Duizenden mensen zullen oog in oog komen te staan met hartverscheurende lot van de moedervarkens en worden opgeroepen om in actie te komen. De spot is nu nog in de maak. Zodra hij af is, zullen we ‘m delen.

Bekijk hier de lijst van bioscopen waar de spot te zien zal zijn.

Crowdfunder Sow Cinema

Moedervarkens in kooien

Veel mensen weten het niet, maar in Nederland leiden een miljoen moedervarkens een troosteloos bestaan. Een moedervarken moet zoveel mogelijk biggen voortbrengen die vervolgens als ‘vleesvarkens’ worden vetgemest en gedood.

Een groot deel van haar leven staat ze vastgeklemd in een kooi. Keer op keer wordt ze zwanger gemaakt en moet ze vervolgens bevallen tussen stalen stangen. Ze kan zich niet omdraaien, laat staan haar biggen de zorg geven die ze zou willen.

Rond de feestdagen zullen wij dankzij de steun van onze supporters aandacht vragen voor dit schrijnende verborgen dierenleed met onze bioscoopspot.

Stop de kooien

Deze actie maakt deel uit van onze campagne voor een einde aan het gebruik van kooien in de veehouderij. In Nederland en Europa voeren wij actie en zetten belangrijke stappen om voorgoed een einde te maken aan het dierenleed in kooien. Lees meer over onze campagne Stop de kooien/End the Cage Age.

Heb je niet meegedaan met de crowdfundingactie, maar wil je wel graag de moedervarkens steunen? Doe dan vandaag een donatie. Samen zorgen we voor een beter leven voor miljoenen dieren.

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).