Zoekpictogram

Crowdfunding: varkensleed in de bioscoop

News Section Icon Gepubliceerd op 6-10-2022

Crowdfunder Sow Cinema

Vandaag zijn we een nieuwe crowdfundingactie gestart. Ons doel is om rond de feestdagen in bioscopen door heel Nederland het verborgen leed van de moedervarkens te laten zien.

Veel mensen weten het niet, maar in de Nederlandse vee-industrie lijden een miljoen moedervarkens ernstig. Het dier slijt een groot deel van haar trieste leven in een kooi en komt nooit buiten. Keer op keer wordt ze zwanger gemaakt en moet ze vervolgens bevallen tussen stalen stangen. Ze kan zich niet omdraaien, laat staan haar biggen de zorg geven die ze zou willen.

Ons doel is om onze spot (40 sec) gedurende een week te tonen bij alle films (behalve kinderfilms) in de 24 belangrijkste filmhuizen in Nederland, waaronder Tuschinski in Amsterdam, Kinepolis in Rotterdam en LUX in Nijmegen. Hiervoor hebben we €15.000,- nodig. Tienduizenden mensen zullen op indringende wijze oog in oog staan met het leed van de moedervarkens en worden opgeroepen in actie te komen.

Help ook de moedervarkens en doe mee met de crowdfundingactie!

Varkens zijn goede moeders

Varkens zijn sociale, intelligente en zeer gevoelige dieren. Een varkensmoeder zorgt erg goed voor haar kleintjes. Ze besteedt veel tijd aan het bouwen van een goed nest en ze ‘zingt’ zachtjes naar haar biggen wat hen rustig maakt.

Maar in de vee-industrie heeft ze daar geen enkele ruimte voor. Zinloos krabt ze op de kale vloer, maar er ligt niets om een nestje mee te bouwen. Ze wordt soms gek van frustratie.

Er moet een einde komen aan dit gruwelijke dierenleed. Daarom voeren wij in Nederland en Europa actie voor een einde aan alle kooien in de veehouderij. Om nog meer mensen de ogen te openen voor dit dierenleed brengen we nu met onze aangrijpende spot het verhaal van de moedervarkens naar de bioscopen.

Doe ook mee!

Wil jij meehelpen om het verborgen dierenleed van de moedervarkens aan duizenden mensen te laten zien? Doe dan nu mee met de crowdfundingactie. De actie loopt maar tot 28 oktober.

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).