Zoekpictogram

Jouw stem tegen een nieuwe pandemie

News Section Icon Gepubliceerd op 14-7-2022

Pandemic Petition

Deze week overhandigden we samen met collega-organisaties onze petitie voor een gezonde toekomst zonder vee-industrie aan de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in Genève. Bijna 600.000 mensen, waaronder meer dan duizenden Nederlanders, zetten hun handtekening. Iedereen die zich uitsprak, heel hartelijk dank!

Komt een nieuwe pandemie uit de vee-industrie?

Dierenwelzijn en volksgezondheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat heeft de coronacrisis duidelijk laten zien.

De huidige vee-industrie waarin dieren dicht op elkaar gepropt staan in overvolle schuren onder onhygiënische omstandigheden is niet alleen een ramp voor dieren, maar ook een risico voor de gezondheid van mensen. Wetenschappers waarschuwen dat een nieuwe pandemie uit de vee-industrie kan komen.

Onze petitie, die we samen organiseerden met collega-organisaties VIER VOETERS, Born Free Foundation en Proyecto Animales Latino América, roept de WHO op om dierenwelzijn een topprioriteit te maken bij de aanpak van het voorkomen van nieuwe pandemieën. Bovendien roepen we op voor een verandering van het huidige voedselsysteem en een omschakeling naar landbouw in harmonie met de natuur met hoog dierenwelzijn.

Close Up Of Intensive Broiler Chickens

Meer weten?

Tijdens de coronacrisis publiceerden we ons Engelstalige rapport over de vee-industrie en het risico op pandemieën: Is the next pandemic on our plate? En ook in Nederland voeren we uitgebreid campagne voor een gezondere veehouderij met de boodschap ‘Veel minder dieren, alle dieren buiten’. In maart dit jaar hingen we het centrum van Den Haag vol met indrukwekkende billboards om het kabinet op te roepen te kiezen voor een veel kleinere en diervriendelijke veehouderij.

Pandemic Den Haag
Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).