Zoekpictogram

EU landen willen verbetering veetransport

News Section Icon Gepubliceerd op 20-7-2022

Kijkende koeien

Goed nieuws! Verschillende Europese landen, waaronder Nederland, vragen om betere bescherming van dieren tijdens veetransporten. Middels een position paper roepen ze onder andere op de transportduur te beperken en om te schakelen naar het vervoer van vlees, in plaats van levende dieren. Ook pleiten ze voor duidelijke regels met betrekking tot de temperatuur waarin dieren vervoerd mogen worden, strengere eisen voor veewagens en voor beperking van het transport van heel jonge dieren. Dit is van levensbelang voor de dieren. De afgelopen week kwamen weer vreselijke beelden in het nieuws van oververhitte dieren in bloedhete veewagens.

De oproep komt op een cruciaal moment. De Europese Commissie werkt namelijk momenteel aan nieuwe regels voor dierenwelzijn. De oproep van de landen – naast Nederland, ook België, Zweden, Denemarken en Duitsland – kan een belangrijke impact hebben op de nieuwe regels.

Succes bereiken we samen

Vorige maand kwamen duizenden mensen in actie tijdens onze zevende internationale actiedag tegen verre veetransporten. Velen tekenden onze internationale petitie en spraken politici aan op Twitter. Ook achter de schermen werkten we hard om de druk op te voeren op politici in binnen- en buitenland.

Dit succes hebben we dan ook samen bereikt. Iedereen die in actie kwam, heel hartelijk dank!

Natuurlijk gaat onze campagne door. Heb je de petitie aan de Europese Commissie nog niet getekend? Dat kan nog steeds.

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).