Zoekpictogram

News Section Icon Gepubliceerd op 23-6-2022

Vorige week dinsdag was de zevende internationale actiedag tegen verre veetransporten. Over de hele wereld kwamen duizenden mensen in actie om aandacht te vragen voor het dierenleed. Van Brazilië tot Duitsland gingen mensen de straat op en op Twitter werden politici overspoeld met oproepen tot actie. In Nederland werden we zelfs ‘trending’ op Twitter. En ook langs grote snelwegen was onze boodschap levensgroot te zien op billboards.

We kijken terug op een zeer succesvolle actiedag en willen iedereen die heeft meegedaan heel hartelijk danken!

Compilatie BLE
Acties in Nederland, Groot-Brittannië en Portugal.

De massale protesten hebben effect. Verschillende Europese landen hebben ons laten weten meer te willen doen en het onderwerp komt hoger op de Brusselse agenda.

Tegelijkertijd was er een gruwelijke ramp te betreuren: vorige week zonk een afgeladen transportschip met 15.800 schapen aan boord voor de kust van Soedan. Meer dan 15.000 dieren kwamen om. Dit is de zoveelste tragedie met een veetransport en laat weer op afschuwelijke wijze zien dat deze transporten onveilig en onverantwoord zijn.

Teken de petitie

Op dit moment werkt Europa aan nieuwe wetten over veetransporten. Dit gebeurt maar zelden en de nieuwe wetten zullen waarschijnlijk jarenlang gelden. Het is daarom heel belangrijk dat we de druk zo hoog mogelijk opvoeren zodat er eindelijk een verbod komt op verre veetransporten.

Heb jij de petitie nog niet getekend? Doe dat dan nu en roep de Europese Commissie op te kiezen voor een einde aan het dierenleed.

Action Icon
Teken tegen verre veetransporten

Kom nu in actie en vraag de Europese Commissie om een verbod op verre veetransporten.

Teken nu
2. Teken tegen verre veetransporten

14 juni: internationale actiedag

Fotos van Ierland, Duitsland en Brazilië.
Acties in onder andere Ierland, Duitsland en Brazilië.

We hebben de dag 14 juni niet voor niets gekozen. Zeven jaar geleden vond op die dag een vreselijke ramp plaats. Een transportschip met schapen uit Roemenië werd wekenlang bij elke haven geweigerd. Toen het schip op 14 juni eindelijk aanmeerde in Somalië waren alle 13.000 schapen aan boord gestorven van uitdroging, honger en uitputting.

Helaas is dit verhaal slechts een van de vele voorbeelden van vreselijke misstanden tijdens verre veetransporten. Dagelijks worden duizenden dieren op transport gesteld in overvolle wagens en schepen naar verre bestemmingen. Uren zonder eten en drinken, verstikkende hitte, verwondingen en overvolle laadruimtes. Wantoestanden zijn er op grote schaal en over de hele wereld. Daarom voeren wij internationaal campagne om een einde te maken aan verre veetransporten.

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).