Zoekpictogram

News Section Icon Gepubliceerd op 14-6-2022

Stop Verre Veetransporten 14 Juni 2022

Op 14 juni organiseren we voor de zevende keer de internationale actiedag tegen verre veetransporten. Over de hele wereld komen mensen in actie om aandacht te vragen voor het vreselijke dierenleed. In Nederland is onze boodschap levensgroot zichtbaar langs meerdere snelwegen.

collage van de outdoor video op meerdere snelwegmasten

Vorig jaar deden duizenden mensen uit ruim dertig landen mee. Laten we ervoor zorgen dat onze stem dit jaar nog luider klinkt. Kom ook in actie, teken de petitie, deel de video en doe mee met de wereldwijde Twitterstorm!

Doe mee met de Twitterstorm

Gebruik je Twitter? Doe dan op 14 juni mee met de wereldwijde Twitterstorm tussen 11.00-14.00 uur! We roepen de Europese landbouwministers, waaronder minister Staghouwer, op zich in te zetten voor een verbod op verre veetransporten. Gebruik onderstaande knoppen om de actie te delen.

Heb je nog geen Twitter? Je kunt eenvoudig en gratis een account aanmaken. Een goede manier om je stem te laten horen voor de dieren.

Maak je een eigen tweet, vergeet dan niet #BanLiveExports toe te voegen. Retweet vervolgens zoveel mogelijk berichten die de actie ondersteunen.

Teken de petitie

Op dit moment werkt Europa aan nieuwe wetten over veetransporten. Dit gebeurt maar zelden en de nieuwe wetten zullen waarschijnlijk jarenlang gelden. Het is daarom heel belangrijk dat we de druk zo hoog mogelijk opvoeren zodat er eindelijk een verbod komt op verre veetransporten.

Roep nu de Europese Commissie op te kiezen voor een einde aan het dierenleed en teken de petitie.

Action Icon
Teken tegen verre veetransporten

Kom nu in actie en vraag de Europese Commissie om een verbod op verre veetransporten.

Teken nu
2. Teken tegen verre veetransporten

Elke dag worden duizenden Europese dieren op transport gesteld in overvolle schepen en veewagens naar verre bestemmingen. Het dierenleed is schrijnend. Deel onze video op social media en roep zoveel mogelijk mensen op om ook mee te doen.

14 juni: wereldwijde actiedag

Het is de zevende keer dat wij samen met dierenbeschermers over de hele wereld de internationale actiedag tegen verre veetransporten organiseren. Eerdere jaren organiseerden mensen over de hele wereld acties en gingen de straat op, van Nepal tot Nieuw-Zeeland en van Portugal tot Noord-Amerika. In Nederland reden we onder andere de hele dag met videoschermen door het land om aandacht te vragen voor het leed.

Collage Transportdag

We hebben de dag 14 juni niet voor niets gekozen. Zeven jaar geleden vond op die dag een vreselijke ramp plaats. Een transportschip met schapen uit Roemenië werd wekenlang bij elke haven geweigerd. Toen het schip op 14 juni eindelijk aanmeerde in Somalië waren alle 13.000 schapen aan boord gestorven van uitdroging, honger en uitputting.

Helaas is dit verhaal slechts een van de vele voorbeelden van vreselijke misstanden tijdens verre veetransporten. Dagelijks worden duizenden dieren op transport gesteld in overvolle wagens en schepen naar verre bestemmingen. Uren zonder eten en drinken, verstikkende hitte, verwondingen en overvolle laadruimtes. Wantoestanden zijn er op grote schaal en over de hele wereld. Daarom voeren wij internationaal campagne om een einde te maken aan verre veetransporten.

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).