Zoekpictogram

Steun aan de mensen en dieren in Oekraïne

News Section Icon Gepubliceerd op 15-3-2022

Ukraine

Met de inval van Rusland voltrekt zich een nachtmerrie in Oekraïne. Het internationale team van Compassion in World Farming is geraakt door de vreselijke gebeurtenissen. Met name voor teamleden die familie en vrienden in Oekraïne hebben en voor medewerkers van onze Europese kantoren in de buurlanden zijn dit onvoorstelbaar zware tijden. Wij hebben contact met onze vertegenwoordiger in Oekraïne, die zich altijd sterk heeft ingezet om het dierenwelzijn in het land te verbeteren. Wij blijven hem en zijn gezin onze steun aanbieden.

Ons hart gaat uit naar iedereen die door dit conflict wordt getroffen en we hopen op een snelle en vreedzame oplossing.

Hulp aan dieren in Oekraïne

Van supporters krijgen we vragen hoe je niet alleen de mensen maar ook de dieren in Oekraïne kunt steunen. Eurogroup for Animals, de internationale coalitie van meer dan 80 dierenbeschermingsorganisaties waar wij ook lid van zijn, heeft een lijst van dierenbeschermingsorganisaties opgesteld die actief zijn of betrokken zijn bij Oekraïne . Op de website van Eurogroup for Animals vind je meer informatie over de initiatieven en mogelijkheden om te doneren.

Impact op duurzame landbouw

De oorlog heeft ook impact op de voedselvoorziening in Europa. De EU importeert met name veel graan, veevoer, mais, oliehoudende zaden en kunstmest uit Oekraïne en Rusland. Dat deze import stilligt heeft invloed op de Europese landbouw en vooral de veehouderij. Sommige lobbyorganisaties uit de industrie grijpen de oorlog aan om te pleiten voor een vertraging van de geplande verduurzaming van de landbouw en het voedselsysteem (de Green Deal en de boer-tot-bord strategie) in Europa. In plaats van te werken aan duurzame kringlooplandbouw in evenwicht met de natuur vragen zij om intensivering en verhoging van de productie van onder andere veevoer in Europa.

Dit is misplaatst en is geen oplossing, maar draagt bij aan instandhouding van de vee-industrie en al haar schadelijke effecten. Samen met meer dan 85 dierenbeschermings-, milieu-, natuur- en boerenorganisaties roepen wij per brief de Europese Commissie op vast te houden aan de geplande verduurzaming. Zoals Eurocommissaris Timmermans zegt, zijn ‘de Green Deal en de boer-tot-bordstrategie geen onderdeel van het (voedsel-)probleem, maar een onderdeel van de oplossing.’

 

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).