Zoekpictogram

Ansichtkaarten naar nieuwe ministers

News Section Icon Gepubliceerd op 17-1-2022

Veel minder dieren en alle dieren buiten

Nu de nieuwe regering gevormd is, roepen we de ministers van LNV op om nú te kiezen voor een kleinere, diervriendelijkere veehouderij. Al ruim 1400 supporters bestelden onze ansichtkaart om minister van Landbouw, Henk Staghouwer, en de nieuwe minister voor Natuur en Stikstof, Christianne van der Wal, een persoonlijk bericht te sturen.

Wil jij ook meedoen? Bestel dan hier gratis de actiekaart.

Samen met Caring Farmers en Caring Vets stuurden wij de twee bewindslieden op hun eerste werkdag al een reusachtige kaart met een duidelijke boodschap: veel minder dieren en alle dieren buiten.

De nieuwe regering trekt veel geld uit voor veranderingen in de veehouderij, zoals beperking van de stikstofuitstoot en de schade aan de natuur. Maar ook voor de dieren moet er veel verbeterd worden. In plaats van miljoenen dieren op te sluiten in overvolle hokken en stallen, moeten we nu kiezen voor een duurzame veehouderij met veel minder dieren, die allemaal buiten komen. En daar willen we de kersverse ministers samen met onze supporters duidelijk op wijzen.

Een veel kleinere, diervriendelijkere veehouderij helpt om grote problemen zoals dierenleed, vervuiling en opwarming van de aarde terug te dringen. Meer weten? Lees hier meer over onze campagne.

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).