Zoekpictogram

Actie Parmezaanse kaas #NotOnMyPasta

News Section Icon Gepubliceerd op 25-1-2022

Koe ligt op vieze bodem

Achter Parmezaanse kaas schuilt vreselijk dierenleed. Hoewel bekend als een kwaliteitsproduct, lijden honderdduizenden koeien in stilte voor de populaire kaas. De dieren komen nooit buiten in de wei en sommige staan mogelijk zelfs aan hun nek vastgebonden.

Dit moet veranderen. Daarom starten wij vandaag een internationale actie waarmee de druk op de Parmezaanse kaasproducenten verder opvoeren om het welzijn van de koeien te verbeteren.

Doe mee en kom in actie op ciwf.nl/parmezaansekaas

In meerdere landen tegelijk worden supporters opgeroepen een bericht te plaatsen op de officiële Facebookpagina van de Parmezaanse kaasproducenten en een protestmail of een tweet te sturen. Lees hier meer over de actie.

Bruine koe in een stal

Verborgen dierenleed achter Parmezaanse kaas

Eerder deden wij undercoveronderzoek naar het welzijn van de koeien en inmiddels zijn we al enkele jaren met de Parmezaanse kaasproducenten in gesprek. Maar nog steeds is er veel te weinig verbeterd voor de koeien en is het dierenleed ernstig. Daarom voeren we samen met onze supporters de druk op. 

Parmezaanse kaas (Parmigiano Reggiano) is een beschermde merknaam, die de kazen alleen verkrijgen als de melk afkomstig is uit een specifieke regio en de productie aan verplichte voorschriften voldoet, onder andere met betrekking tot het voedsel van de koeien en het aantal maanden rijpen van de kazen. Een belangrijk deel van de Parmezaanse kaasproductie wordt geëxporteerd naar landen in de EU, de Verenigde Staten en China. Ook in Nederland ligt Parmezaanse kaas in alle grote supermarkten.

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).