Zoekpictogram

News Section Icon Gepubliceerd op 21-12-2021

In deze tijd van het jaar is er niets fijners dan lekker op de bank een film te kijken. Wij hebben een aantal van onze favoriete films over dieren, de aarde en voedsel op een rij gezet voor je. Veel kijkplezier!

1. Gunda

Deze film neemt je mee in het leven van zeug Gunda. Ze woont op een idyllische boerderij in Noorwegen met koeien en een eenbenige kip. Hier brengt zij haar 12 biggen groot. Jade, fondsenwerver: "Wil je tijdens de feestdagen even helemaal zen te worden? Dan is Gunda de ideale natuurdocumentaire. Geen heftige voice-over, geen grote wilde dieren en geen mensen. In Gunda volg je voornamelijk een moedervarken en haar biggen, van heel dichtbij. Het zwart-wit beeld heeft nog nooit zoveel kleur gehad en je voelt de warmte direct in je woonkamer binnenkomen. Documentairemaker Victor Kossakovsky volgt ook andere boerderijdieren in Gunda, in dezelfde rustgevende sferen." 

Je kunt ‘m bekijken op Pathé Thuis en iTunes.

Gunda

2. Seaspiracy

Een van de meest opzienbarende en veelbesproken documentaires van dit jaar. Een jonge filmmaker gaat op onderzoek uit naar de walvissen- en dolfijnenindustrie, maar ontdekt al gauw de schokkende waarheid achter de wereldwijde visindustrie. Annemarie, campaigner: “De visindustrie is met jaarlijks biljoenen dieren misschien wel de grootste bron van dierenleed aller tijden. En ook de impact op klimaatverandering en biodiversiteit is enorm. De plastic soep, misleidende keurmerken, schending van mensenrechten... Seaspiracy schijnt een licht op een industrie met veel duistere kanten die tot nu toe verborgen bleven. En ze laat zien hoe we de situatie kunnen verbeteren.”

De documentaire is te zien op Netflix.

3. Jane

Bijzondere documentaire over het buitengewone verhaal van de wereldberoemde apenwetenschapper Jane Goodall. Edith, digital campaigner: “De 26-jarige Jane Goodall droomde haar hele leven van een leven tussen de wilde dieren in Afrika. In een tijd waarin men dacht dat apen heel dom waren, is het haar met heel veel doorzettingsvermogen gelukt om ons te doen inzien dat apen vooral heel erg op ons lijken.”

Jane Goodall is ook zeer betrokken bij het lot van de dieren in de vee-industrie. Zij sprak onder andere in de conferentie die wij organiseerden over pandemieën, wilde dieren en de vee-industrie. Bekijk hier haar bijdrage.

De documentaire ‘Jane’ is te bekijken via NPO Plus en Disney+

4. Ferdinand

Een animatiefilm voor het hele gezin over de zachtmoedige stier Ferdinand die liever in de wei aan bloemen snuffelt dan vecht in een arena. Dineke, supporterservice: “hartverwarmd! Een film met een lach en een traan.”

Te bekijken via Pathé Thuis, iTunes, Google Play en Disney+

5. Animal

In deze intense serie worden de meest indrukwekkende dieren gevolgd. Met nooit eerder vertoonde beelden van ontroerende tot bizarre momenten. Jade, fondsenwerver: "Wauw wat een krachtige, grote, mooie dieren bestaan er toch op deze planeet. In de nieuwe docu serie Animal starten we met de grote katachtigen. Ik kan eindeloos naar deze wezens kijken. En mijn nieuwe favoriet komt ook voorbij; de adembenemede nevelpanter. Kijken dus!"

Te bekijken via Netflix.

 6. Planet Ocean

Geert, directeur: "Deze prachtige documentaire laat op een intense manier zien hoe mooi de oceanen zijn, hoe belangrijk ze zijn voor het leven op aarde en voor het hele ecosysteem. We zien ook hoezeer mensen afhankelijk zijn van de oceanen en tegelijkertijd de grootste bedreiging van deze wonderlijk en nog grotendeels onontdekte wereld vormen. De film roept op tot actie, maar laat ook zien dat het nog niet te laat is om de oceanen te redden."

Te bekijken via YouTube (zonder ondertitels), iTunes (met Engelstalige ondertitels) en Vimeo (zonder ondertitels).

7. Rotten

Deze serie geeft een indrukwekkende en alarmerende inkijk in de voedselindustrie en toont corruptie, vervuiling en gezondheidsrisico’s. Dineke, supporterservice: “Een eyeopener deze serie. Schokkend hoeveel macht en leed (zowel menselijk als klimaat) er achter bijvoorbeeld een kilo suiker of een avocado schuil kan gaan.”

Te bekijken via Netflix.

8. Night on Earth

Edith, digital campaigner: “Zachtjes en onopvallend kruipen talloze dieren tevoorschijn als het donker wordt. Zij leven in het maanlicht, dat van invloed is op tal van processen in de natuur. Het voelt magisch, de wereld van Night on Earth. Maar ook kil en genadeloos, want het gevaar ligt overal op de loer.”

Te bekijken via Netflix.

9. Kedi

Een mooie met zorg gemaakte documentaire over straatkatten in Istanboel. Annemarie, campaigner: “Je hoeft geen kattenfanaat te zijn om je te laten raken door deze prachtige, warme film. Op liefdevolle wijze worden zeven straatkatten gevolgd die ieder hun eigen verhaal en karakter hebben en ieder een rol spelen in het leven van stadsbewoners. We zien hoe mensen en dieren samenleven, elkaar nodig hebben, leren van elkaar en troost en hoop bij elkaar vinden.”

Te bekijken via YouTube, iTunes en Google Play.


Het hele team van Compassion in World Farming Nederland wenst je fijne, vredige kerstdagen en een gelukkig 2022!

Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).